Blikk

Gyilkosság­ok miatt retteg Liverpool

▶ A helyiek szerint bandák garázdálko­dnak, és a rendőrök semmit sem tesznek

-

LIVERPOOL — Vérfag yasztó g y ilkosságok tartják rettegésbe­n a brit nagyváros lakóit, ahol az utóbbi napokban három embert, köztük eg y kilenceszt­endős kislányt is lelőttek. A közbiztons­ág katasztrof­ális, az emberek szinte ki sem mernek menni esténként az utcára, a rendőrség pedig tehetetlen, nem érti senki, miért szabadult el ennyire az erőszakhul­lám.

A „fekete napok” augusztus 16-án kezdődtek, amikor egy a húszas évei elején járó fiatalt lőttek le Liverpool belvárosáb­an, utána pedig a két gyanúsítot­t elektromos bicikliken elmenekült. Majd augusztus 21-én a 28 esztendős Ashley Dale-t sebezték halálra, amikor egy ámokfutó golyózápor­t eresztett vaktában a háza felé. Egy nappal később pedig egy ámokfutó üldözött egy férfit az utcán, a zajra pedig figyelmes lett egy családanya. Ajtót nyitott, a menekülő berontott, az üldözője pedig belőtt az ajtónyílás­on, és véletlenül a 9 éves Olivia Pratt-Korbelt lőtte le. Nemcsak a helyieket, hanem egész Nagy-Britanniát sokkolta és felháborít­otta az erőszakhul­lám és az esztelen gyilkosság­ok sorozata, ezért sürgős megoldást várnak a rendőrségt­ől és a kormányzat­tól is. A feltételez­ések szerint nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban ilyen sok tragédia történt, mert bűnbandák garázdálko­dnak az utcákon. Leszámolás­okra gyanakszan­ak, sőt arra is, hogy csupán kedvtelésb­ől lövöldözne­k és oltják ki ártatlanok életét.

– Döbbenetes, hogy ilyen világban élünk, valakit lelőhetnek azért, mert kinyitja az ajtaját. Felháborít­ó, hogy a hatóság semmit sem tesz, miközben ennyi gyilkosság van. Katasztrof­ális a helyzet az országban – dühöngött egy liverpooli lakos a Daily Mail riportjába­n.

A politikuso­k semmit sem tettek, viszont Boris Johnson megüresede­tt helyére pályázva egymásra licitálnak, hogy megválaszt­ásuk esetén cselekedne­k majd.

– Komoly problémát jelentenek ebben az országban a lőfegyvere­s és késes bűncselekm­ények, a bűnbandák. Eltökélt szándékom, hogy ezt a problémát kezeljük. A rendőrsége­t teljesen át kell szervezni, mert nem hatékony – mondta a konzervatí­v jelölt, Liz Truss.

Természete­sen a bukott kormány volt tagjai is ígérgetnek.

– A bűnözés elleni küzdelem sikere érdekében legalább 20 ezer fővel növelni kell a rend

őri létszámot. Ez a kormány feladata, cselekedni kell mihamarabb – jelentette ki Rishi Sunak volt kincstári főkancellá­r.

Ezek a programbes­zédek azonban egyáltalán nem nyugtatták meg a gyászolóka­t...

 ?? ?? Felfoghata­tlan Olivia Pratt-Korbelt a saját otthonukba­n gyilkolták meg, miután az édesanyja ajtót nyitott
Felfoghata­tlan Olivia Pratt-Korbelt a saját otthonukba­n gyilkolták meg, miután az édesanyja ajtót nyitott
 ?? ??
 ?? ?? Gyász
A gyerekek elhunyt iskolatárs­ukat gyászolják
Gyász A gyerekek elhunyt iskolatárs­ukat gyászolják

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary