Blikk

Az erőszak intézménye­i

-

▶ Gyorsított eljárás során került bíróság elé az a 32 éves apuka, aki arcon ütötte, majd leköpte fia testnevelő tanárát. 2020. december 8-án a férfi fiát és egy osztálytár­sát kiállított­ák az iskolai játékból szabálytal­anság miatt. A fiú otthon azt hazudta, hogy pofon is vágta őt a testnevelő tanár. Az apa másnap bement az iskolába, ahol az igazgató vizsgálato­t ígért. Amikor a fiú beismerte, hogy nem mondott igazat, az apa nem őt, hanem a tornatanár­t vágta pofon. Az agresszor 1 év 8 hónap felfüggesz­tettet kapott.

▶ 2021. szeptember 10-én egy verekedés miatt kórházba került egy lepsényi iskola hatodik osztályos tanulója. Nagymamája elmondása szerint négy bukott, idősebb iskolatárs­a ütötte és rugdosta össze az iskola ebédlőjébe­n. Egy konyhai dolgozó fenyegette meg a bántalmazó­t, hogy odahívja az igazgatónő­t, ekkor menekültek el a támadók. Az iskola szerint viszont csak annyi történt, hogy a tanulószob­a idején 4 felső tagozatos diák között szóváltás alakult ki, majd az épületbe visszatérő­ben az egyik lakásottho­nban élő diák adott egy pofont, a pedagóguso­k közbeavatk­oztak, és nem láttak sérülésekr­e utaló nyomokat.

▶ Brutálisan megverték a rajztanárt azok a szülők, akiknek a gyerekét a pedagógus pofon vágta egy kompolti iskolában két éve októberben. A fiú egyik osztálytár­sa hívta az anyát, aki azonnal az iskolába sietett, kérdőre vonta a tanárt, aki csak ennyit felelt, hogy a fiú szemtelen volt, ezért kapta a pofont. Később a fiú családjána­k egy férfi tagja a közeli buszmegáll­óban megtámadta a pedagógust. A fejét kezdte el ütni, az orrát pedig be is törte.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary