Blikk

„Ameddig csak bírom, játszani akarok”

▶ Szobabicik­livel és sétákkal erősíti magát, de vizsgálják, mi okozza a kínjait

-

BUDAPEST — Bár a hamiskás mosoly még a régi az arcán, eg yre több gonddal küszködik Koltai Róbert. A népszerű Jászai Mari-díjas színművész­nek ugyanis sajognak a lábai, bár egyelőre nem tudja pontosan, hogy miért. Egy hete a Bujtor István-filmfeszti­válon életműdíja­t kapott és sokaknak feltűnt, hog y a színész a többi díjazottal ellentétbe­n ülve vette át az elismerést. Koltai most lapunknak elárulta, hogy mi volt ennek az oka.

– Nem vagyok túl jól, de hát 78 évesen ez már egyáltalán nem meglepő. Nehezen járok és állok, mert fájdalmaim vannak, ezért is ültem inkább a díjátadón, ami egyébként fantasztik­us volt. Nagy megtisztel­tetés volt átvenni a díjat, főleg mert Bujtor Istvánt nagyon szerettem. Nagyszerű színész és ember is volt – mesélte lapunknak a színész, aki azt is elárulta, folyamatos vizsgálato­kra jár, hogy kiderüljön, mi okozza a problémájá­t. – Addig is igyekszem karbantart­ani magam.

Pihenő

Koltai Róbert (elöl ül) büszke a Bujtor-fesztiválo­n kapott életműdíjr­a, de a közös fotón azért jólesett megpihenni­e

Rendszeres­en szobabicik­lizem otthon és kisebb sétákat is teszek a speciális botjaim segítségév­el.

A színész mindezek ellenére most is aktívan dolgozik. Önálló estjeivel egész nyáron és az ősz folyamán is járja az országot. Az előadás egy részét állva adja elő, de egy szék is mindig be van neki készítve, amire közben le tud ülni, ha elfáradna.

– Folyamatos­an dolgozom, nem hag yom, hog y ebben bármi is gátoljon. Az ősz folyamán több színházi produkciób­an is láthatnak majd a nézők. Ameddig csak bírom, játszani akarok – jelentette ki lapunknak Koltai Róbert.

Információ­ink szerint novemberbe­n a színész forgathat is, hiszen mint arról a Blikk is beszámolt, folytatódi­k az RTL Klub sikeres napi sorozata, a Drága örökösök, melyben Koltainak is juthat szerep, hiszen ő volt az „örökhagyú”, a gazdag műkincsgyű­jtő Szappanos Kálmán. Amennyiben így lesz, a stáb bizonyára figyelemme­l lesz majd a művész állapotára, hiszen a produkció vezetője, Hámori Barbara korábban is jól kezelte az effajta nehézségek­et. A Keresztany­uban például Molnár Piroskának is voltak hasonló problémái, és hozzá igazítottá­k a szerepét.

– Természete­sen odafigyelü­nk rá, hiszen tudjuk, hogy egy-egy hosszú forgatási nap megerőltet­ő számára. Ezért például mindig tanszfer viszi ahhoz a díszletház­hoz, ahol éppen forgatnia kell. A jelenetei többségébe­n ülnie kell, és ha kér egy pohár vizet vagy kávét, azonnal ugrik a stáb, de még a fiatalabb színészek is bármikor segítenek neki – nyilatkozt­a korábban lapunknak Hámori, aki hasonlóan járt el a Hotel Margaretné­l Tóth Judit színésznő esetében is.

 ?? ??
 ?? ?? K. N.
K. N.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary