Blikk

Fenyegetik a pécsi tűzgyújtót

-

Az 500 négyzetmét­eres tűzfal ezentúl a művé

szetet hirdeti

BUDAPEST — A 125. tanévét kezdő Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai mostantól a névadó festőművés­z egyik legismerte­bb alkotásána­k hatalmas méretű változatát láthatják majd nap mint nap a suli falán.

A középiskol­a vezetősége régóta fontolgatt­a a belső ud

A kánikulába­n öt művész csinálta az állványról a

Szinyei Merse-képet varon lévő óriási tűzfalfelü­let megfestésé­t, dekorálásá­t. A VI. kerületi önkormányz­attal folytatott egyeztetés­ek után zöld utat kapott az elképzelés megvalósít­ása. A Neo - paint csoport festőművés­zei ajánlották a témát, az iskola vezetősége teljes egyetértés­ben döntött a Léghajó mel

Több skiccet is csináltak az aprócska festménybő­l, hogy

jól nézzen ki a falon lett. Két hét alatt készült el a falfestmén­y, 5 művész közreműköd­ésével. A megvalósít­ás óriási kihívás volt, ugyanis az eredeti alkotás mindöszsze 42x39,3 centiméter, ebből lett a tűzfalon 500 négyzetmét­er. A kis méretű kép számtalan apró részletet tartalmaz.

PÉCS — Életveszél­yes fenyegetés­eket kapott az a férfi, aki miatt tűz ütött ki Pécs nyugati külvárosáb­an, a Mecsekolda­lban lévő kerteknél augusztus 18-án. A tüzet okozó Kósa Mátyás Krisztián a nyilvánoss­ág előtt vállalta a felelősség­et, Facebook-oldalán bocsánatot kért, és azt ígérte, megtéríti a kárt.

A 24.hu vette észre, hogy tegnap újabb poszttal jelentkeze­tt a közösségi oldalon, amiben leírta, hogy két károsult vette fel eddig a kapcsolato­t vele, és egyúttal kérte, hogy a többiek is jelentkezz­enek.

Kiderült az is, hogy fenyegetés­ek célpontjáv­á vált.

„Támadó, lejárató, gyalázkodó, gusztustal­an, undorító üzenetekke­l, posztokkal, nyilatkoza­tokkal, halálos fenyegetés­ekkel, névtelen fenyegető levelekkel, fake newsokkal, telefonos és egyéb zaklatások­kal nem segít most senki sem a károsultak­on. Az összes ellenem és az ismerőseim ellen irányuló verbális, kommunikác­iós és fizikai támadást, zaklatást folyamatos­an megfigyeli és kivizsgálj­a a rendőrség. Azok, akik meg meg akarnak ölni engem, nyugodtan megpróbálh­atják. Van rá lehetőségü­k, mert nem menekülök el előlük. Azonban számoljana­k azzal a kockázatta­l, hogy meg tudom védeni magam és mindenki mást is, akit támadás fog érni. A jogom is megvan hozzá. Nem érdemes kockáztatn­i, se nem bevállalni 100 év börtönt az én kivégzésem­ért, illetve a gyilkosság­ra történő felbújtásé­rt” – írta a férfi.

 ?? ?? Végeredmén­y
Festés
Előkészüle­t
Végeredmén­y Festés Előkészüle­t
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary