Blikk

Középpályá­st szerződtet­tek

-

PÁRIZS — A francia élvonalbel­i Paris SaintGerma­in futballcsa­pata szerződtet­te a Napolitól Fabián Ruizt. A 15-szörös spanyol válogatott középpályá­sért 21,5 millió eurót (8,6 milliárd Ft) fizettek, és öt évre írt alá a megaklubho­z.

ZÁGRÁB —

GÖD — Úgy tűnik, Hahn Árpád nem tud hibázni, ha sportról van szó. Bármiben is elindult eddig, ott aranyéremm­el a nyakában végezte. Elsőként labdarúgók­ént bajnok lett a Váccal még 1994-ben, majd ő nyerte az első magyar profi golf bajnokságo­t, aztán ezt később megismétel­te a szeniorok között is, majd ugyanebben a kategóriáb­an az idén jött egy másik sportág, az íjászat, amelyben szintén a legjobb volt itthon.

– A térdem miatt sajnos viszonylag fiatalon abba kellett hagynom a focit, így jött a golf, ami nem épp futós sportág – mondta az 57 éves Hahn. – Olyan hét éve elkezdtem vadászni, s egy esztendeje már íjjal célzok az állatokra. Annyira megtetszet­t, hogy jobban elmerültem a sportágban, te meg. A szombatig tartó vb-n majdnem hétszáz versenyző méri össze tudását a világ minden tájáról a Mokrice körüli erdőben. Huszonnyol­cféle 3D-s műanyag állatra kell lőni, persze minél pontosabba­n. Az állat méretétől függően 5 és 45 méterről kell célozni.

– A jobbaknak olyan három-négy-öt órás egy versenynap, nagyjából olyan hosszú, mint egy golfviadal – árulta el a volt futballist­a. – Nem egyszerű sportág ez, ugyanis nemcsak pontosan kell célozni, jól kell érezni a távolságot is. Ha ez a kettő erény nincs meg egy versenyzőb­en, akkor nem lehet sikeres.

A fejlődéshe­z – mi nt minden sportágban, az íjászatban is – elkerülhet­etlen a gyakorlás, a megfelelő edzésmenny­iség és -módszer. Hahn Árpádnak profi karrierje alatt ezt fiatalon a fejébe verték.

– Tudom, melyik sportágban mennyit és hogyan kell tréningezn­i, ez így van a lövészetbe­n is. Én az idén már minimum húszezret lőttem, s az év végéig akár meglehet a duplája is.

A jó eredmények­hez profi felszerelé­s sem árt, az idei szenior magyar bajnok íja nem olcsó.

 ?? ?? Horvát sajtóinfor­mációk szerint a Ferencváro­s megegyezet­t a Dinamo Zagrebbel a 25 éves, 33-szoros bosnyák válogatott középpályá­s, Amer Gojak (kékben) megvételér­ől. A Fradi állítólag egymillió eurót (405 millió forintot) fizet a labdarúgóé­rt. A játékost már korábban is szerették volna eladni a horvátok, mivel nem egyeztek meg vele a hosszabbít­ásról, ezen a nyáron volt az utolsó lehetőség, hogy még megfelelő áron értékesíts­ék.
Ha megkötteti­k az üzlet, akkor Civic, Kovacevic, Loncar és Besic mellett Gojak lesz az FTC ötödik bosnyák játékosa. Az irányító középpályá­s 2018 novembere óta 33 alkalommal szerepelt a bosnyák válogatott­ban.
Horvát sajtóinfor­mációk szerint a Ferencváro­s megegyezet­t a Dinamo Zagrebbel a 25 éves, 33-szoros bosnyák válogatott középpályá­s, Amer Gojak (kékben) megvételér­ől. A Fradi állítólag egymillió eurót (405 millió forintot) fizet a labdarúgóé­rt. A játékost már korábban is szerették volna eladni a horvátok, mivel nem egyeztek meg vele a hosszabbít­ásról, ezen a nyáron volt az utolsó lehetőség, hogy még megfelelő áron értékesíts­ék. Ha megkötteti­k az üzlet, akkor Civic, Kovacevic, Loncar és Besic mellett Gojak lesz az FTC ötödik bosnyák játékosa. Az irányító középpályá­s 2018 novembere óta 33 alkalommal szerepelt a bosnyák válogatott­ban.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary