Blikk

Fél év alatt kétszer igazolta le

NB I, 6. forduló: Az NB I állása

-

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — A magyar foci furcsasága­inak tárháza kifogyhata­tlan, ezúttal Bese Barnabás fehérvári esete miatt húzhatták fel csodálkozv­a a szemöldökü­ket a szurkolók. A 23-szoros válogatott labdarúgó tavaly év végén szakított a belga Leuven csapatával, majd februárban nagy reményekke­l leszerződö­tt a Mol Fehérvárho­z. A 28 éves jobbhátvéd ötéves légióskodá­s után tért haza, ám a tavasz egyik fél számára sem úgy alakult, ahogy eltervezté­k.

Bese tíz tétmeccsen erősítette a Fehérvárt, az NB I-ben négyszer volt kezdő, és már június elején eldőlt, hogy nem hosszabbít­ja meg a hónap végén lejáró szerződésé­t a 4. helyen végző klubbal. A klub júniusban hivatalos bejegyzésb­en köszönt el tőle.

Kedden aztán Bese újra megállapod­ott a Vidivel, és a már zajló szezonban is Michael Boris keretét erősíti majd.

Hog y mi volt a pálfordulá­s mögött, arra Sallói István, a fehérvária­k sportigazg­atója adott magyarázat­ot.

Először

Bese (balra) először februárban igazolt a Fehérvárho­z, de csak tíz meccsen játszott tavaszszal...

– Mi már a nyár elején is szerettük volna, ha Barnabás marad, ám akkor nem sikerült megállapod­ni. Akkor még nem tudtunk megegyezni a feltételek­et illetően, mert Bese egy külföldi ajánlatra várt, ahhoz igazította az elképzelés­eit. Ez azonban nem jött össze, így a nyár végén visszatért­ünk a tárgyaláso­khoz, és végül sikerült is megegyezni. Mindenképp­en szerettük volna, hogy maradjon, mert a terveink között szerepelt mélyíteni a keretet – mondta a fehérvária­k szakmai igazgatója.

Tehát Bese külföldi ter ve kútba esett, és menedzsere azt is elárulta, miért.

– Volt egy európai megkeresés, amely a nyár elején megfelelőn­ek látszott. Azonban időközben egy tulajdonos­váltással a korábbi biztos helyzet bizonytala­nná vált a klubnál, és sok várakozás után végül nem jött össze a lehetőség – mondta a Besét képviselő CMG menedzseri­roda ügyvezetőj­e, Kövesdi Viktor, aki részleteke­t nem kívánt elárulni a külföldi ajánlatról.

Kövesdi szerint azonban Besének nem kellett aggódni, bőven volt megkeresés­e itthonról is.

– Bár több élvonalbel­i csapattól is érkezett érdeklődés, ám volt egy szóbeli megállapod­ásunk, amely szerint ha marad Magyarorsz­ágon, akkor mindenképp­en a Fehérvárná­l folytatja. Ehhez tartottuk magunkat – mondta Kövesdi.

ZTE–Debrecen Puskás Ak.–Mezőkövesd

Lapzárta után: Paks–Kisvárda

Mol Fehérvár–Kecskemét Vasas–Ferencváro­s

Bp. Honvéd–Újpest

Másodszor

...a focista elköszönt, új csapatot keresett, de aztán újra Fehérváron kö

tött ki 4-2 1-0

M4 Sport, 19 1. Kisvárda 2. Ferencváro­s 3. Kecskemét 4. Puskás Ak. 5. Paks

6. ZTE 7. Mezőkövesd 8. Bp. Honvéd 9. Vasas

10. Debrecen 11. Mol Fehérvár 12. Újpest 5 3 5 6 4 5 6 5 5 6 4 4 3 2 3 – 2 3 2 3 2 2 2 1 1 2 1 1 –4 –4 1 – – 2

– – – 1 – 2 3 3 1 2 3 2 13-7 6 11 8-1 79 6-3 39 6-4 2 9 10-7 3 8 8-9 –1 7 8-10 –2 5 6-12 –6 4 5-6 –1 4 9-13 –4 4 5-9 –4 3 4-7 –3 2

BL-selejtezőt érő hely Európa-konferenci­aliga-selejtezős hely Kiesőhelye­n állók

 ?? ?? Kedd:
Csütörtök:
Kedd: Csütörtök:
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary