Blikk

Sikeresek és szépek: nyolc közé jutott a vb-n a női hokiváloga­tott

-

Odnoga Lotti és Pázmándi Zsófia

A 23 éves Odnoga 2018 óta az amerikai egyetemi bajnokságb­an szerepel, a Darthmouth College-ra jár. A 20 esztendős csatár, Pázmándi (jobbra) a MAC Budapest játékosa

HERNING — A magyar jégkorongs­port történetén­ek egyik legszebb sikerét érte el a női válogatott azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé a Dániában zajló elitvilágb­ajnokságon.

A németek elleni 4-2-es győzelem után Pat Cortina együttese a csehektől és a házigazdák­tól kikapott, a svédek elleni szétlövése­s vereséggel elért pontszerzé­s viszont azt jelentette, megőrizte tagságát a legjobbak között.

Mivel a németek ezután egy utolsó másodperce­s góllal verték Dániát, a mieinknek megadatott, hogy csütörtökö­n az Egyesült Államok ellen játszhassa­nak negyeddönt­őt (M4, 16).

– Aki ismeri a női hokit, tudja, hogy az Egyesült Államok és Kanada más szintet képvisel. Most világbajno­ki meccsen játszhatun­k az USA ellen, és ez nagy szó. Nem

Metzler Regina

A Vasas tehetsége mindössze 16 esztendőse­n került be a felnőtt vb-keretbe. Áprilisban a győri U18-as divízió I/A lányvilágb­ajnokság legjobbja lett

kell megijedni, nem kell fél n i, ny ugodtan játszhatun­k, esélyünk nincs, de s z e r e tnénk néhány kellemetle­n pillanatot okozni – vélekedett Cortina.

Egy biztos: ahogy összeállít­ásunkból is k ider ül, a magyar csapat tagjai nemcsak ügyesek, de függetlenü­l attól, hogy mennyire férfias sportágat űznek, rendkívül csinosak is.

Petra

A hazai bajnoki címvédő KHM Budapest 20 éves csatára fiatal kora ellenére már a ta

valyi elit-vb-n is ott volt a csapattal

A 20 éves csatár Svédország­ban légióskodi­k, tavaly nyáron igazolt a MAC-tól a Göteborg együtteséh­ez. Bátyja, Horváth Milán a férfiválog­atott tagja

Garát-Gasparics Fanni

Idehaza az év női játékosána­k választott­ák tavaly, s ő lett az elmúlt szezon legjobb csatára is. Egy éve házasodott

össze a szintén válogatott ho

kis Garát Zsomborral

DEBRECEN — Hat meccs után, nyeretlenü­l távozik a labdarúgó-NB I-ben szereplő Debrecen éléről Joao Janeiro vezetőedző.

A keddi, zalaegersz­egi 4-2-es vereséget követően a DVSC szerdán menesztett­e a portugál szakembert.

A klubnál júniusban az új tulajdonos­i körrel együtt mutatták be a legutóbb a DAC-ot irányító trénert. Az örmény hátterű társaság a nyáron számos futballist­át igazolt, egyelőre azonban a Loki csak szenved az NB I-ben: a lapzártánk­kor 10. helyen álló gárda négy döntetlen mellett a második vereségét szenvedte el a ZTE ellen, s hat meccs alatt 13 gólt kapott.

A Kisvárdáva­l tavaly ősszel remekül szereplő Janeiro már az elmúlt héten is többször feldúltan nyilatkozo­tt. A Mezőkövesd elleni 4-2-es vereség után arról beszélt, szégyelli magát teljesítmé­nyük miatt, majd a Puskás Akadémia elleni 1-1-et követően az új igazolások­at emlegette.

– Csak két játékosért, Megyeriért és Horváthért vagyok felelős, akiket hoztunk, a többiekért nem, nem is szeretnék róluk nyilatkozn­i – fogalmazot­t.

A ZTE elleni hétfői vereség után ismét sokat sejtető kijelentés­t tett.

– Eddig én voltam a megoldás, hisz két csapatot is kijuttatta­m a nemzetközi porondra, ám most úgy tűnik, én vagyok a probléma, s bizony el kell gondolkodn­i a hogyan továbbról – mondta.

Nos, úgy tűnik, ezen most már nincs mit gondolkodn­i, a klub szerződést bontott a szakemberr­el. A szombati, Fehérvár elleni meccsen megbízott edzőként Dombi Tibor ül a padra.

 ?? ?? Szamosfalv­i
Szamosfalv­i
 ?? ?? Blikkinfor­máció
Horváth Imola
Blikkinfor­máció Horváth Imola
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary