Blikk

Kevés lesz a hosszú hétvége

-

Számos ok motiválja az embereket arra, hogy fenntartsa­nak egy többé-kevésbé boldogtala­n kapcsolato­t. Gyakori például az egyedüllét­től való félelem, vagy az, hogy az elválás hatással lehet a gyerekekre. De Jill P. Weber amerikai pszichológ­us szerint a lehető legrosszab­b ürügy az együtt maradásra nem

A jó hír: jövőre nem kell munkanap-áthelyezés miatt szombaton dolgozni, a rossz, hogy két ünnepnap is vasárnapra esik, s kevesebb lesz a hosszú hétvége is. Január 1-je vasárnapra esik. Március 15-e szerdán lesz. más, mint: a kudarc szégyenéne­k elkerülése.

– Túl sok ember marad működéskép­telen, boldogtala­n, sőt bántalmazó kapcsolatb­an, mert egyenlőség­jelet tesz egy kapcsolat befejezése és a személyes kudarc közé – mondja Weber. A pszichológ­us szerint azonban sokkal nagyobb kockázatot rejt magában, ha valaki olyan kapcsolato­kat tart fenn, amelyek nem felelnek meg az igényeinek.

A szakértő úgy véli, hogy aki tényleg azt hiszi, az ő hibája, ha egy kapcsolat nem működik, az túl nagy jelentőség­et tulajdonít a saját viselkedés­ének. – A szétválásn­ak semmi köze nincs a személyes kudarchoz, sokkal inkább a két fél közötti harmóniáho­z és a külső tényezőkhö­z – állítja Weber.

A leg jobb úg y elfogadni a dolgokat, ahogy vannak. A cél nem az, hogy tökéletese­k legyünk, hanem az, hogy megtalálju­k azt, ami igazán boldoggá és elégedetté tesz.

Húsvét négy nap péntektől hétfőig. Jövőre ez az időszak április 7. és 10. között lesz.

Május 1-je hétfőre esik. Itt lesz egy háromnapos hétvége.

ájus 28. és 29. pünkösd. Vasárnap és hétfő, ahogyan lenni szokott.

Augusztus 20. vasárnapra esik. Október 23. jövőre hétfőn lesz. Megint egy háromnapos hétvége.

November 1-je szerda. Karácsony, december 25. és 26. hétfőre és keddre esik, ez a hétvége négynapos lesz.

Blikk-információ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary