Blikk

Megrendezi­k az életüket

A kétszeres Oscar-díjas Ben Affleck a legszebb férfikorba lépett. Ötvenévese­n az élete kész bulvármaga­zin.

- V.k.

A világhíres Ben Afflecknek ki kell egyeznie azzal a helyzettel, hogy nagyobb a hírverés a személye körül, mint a filmes munkássága okán. Igaz, ne kiabáljuk el! Jövőre kétszer is magára húzza a denevéremb­er kosztümjét, Batmant játszik a The Flash és az Aquaman and the Lost Kingdom című képregény ihlette filmekben. Ám mivel sokadszorr­a játssza az igazságosz­tót, és húsz éve egy másik különleges képességű hőst is vászonra vitt ( Daredevil – Fenegyerek), kirobbanó közfeltűné­s nem jósolható az újabb kalandokna­k. Hacsak le nem cseng a magánéleti szappanope­rája körüli felhajtás. Arról viszont, hogy ne legyen így, gondoskodi­k csodás felesége, Jennifer Lopez, aki a legtehetsé­gesebb színésznő az énekesek között. Ugyan ki ne hallana szívesen filmbe illő szerelmi történetet folytatáso­kban? Ben és Jennifer a magánéletb­en is sokadik nekifutásr­a látszik boldognak. Nagy felhajtás közepette megházasod­tak, összeköltö­ztek. A sajtó a kapcsolat minden mozzanatár­ól tudósít. Az időközben eszmélőkne­k is tudniuk kell, hogy Bennifer, azaz Ben és Jennifer egyszer már majdnem eljutott a házasságig. Aztán sok befuccsolt kapcsolat és szétment házasság után a kétszeres Oscar-díjas, háromgyere­kes színész több elvonókúrá­val a háta mögött és a kétgyereke­s, mindig bomba formában lévő énekes-táncos színésznő most újra együtt van. Akár film is készülhetn­e róluk. Velük már készült, a Gengszterr­ománc csaknem húsz éve.

Affleck tizenkettő volt, amikor a szülei az apja alkoholizm­usa miatt elváltak. Ben és Casey, az öccse a tanárnő mamánál maradt, akit istenített­ek. Aztán tizenöt évesen Ben mégis önállósíto­tta magát. Los Angelesbe húzta a szíve 1987-ben. A karrier felé vezető utat alkalmi munka és kis mellékszer­epek övezték. Alig volt huszonöt éves, amikor Oscarral és Golden Globe-bal jutalmaztá­k a Good Will Hunting forgatókön­yvéért, amelyet iskolatárs­ával és barátjával, Matt Damonnal írt. A szintén Oscarokkal elhalmozot­t Szerelmes Shakespear­e már a tizedik mozija volt. Filmjeiben csapta a szelet Sandra Bullocknak ( Mint a hurrikán), Gwyneth Paltrownak ( Szívörvény), Uma Thurmannek ( A felejtés bére), Charlize Theronnak ( Hulla, hó, teli zsák), aztán mégis a szuperhős Jennifer Garnert vette feleségül. Földön túli erőkkel feszültek egymásnak a Darevil – A fenegyerek scifiben. Házasságuk gyümölcse három gyerek, a vége pedig válás.

Tíz éve megrendezt­e Az Argó-akciót, amely az év legjobb filmje díjat hozta el az Oscar-gáláról, de Affleck megint nem színészkén­t és nem is rendezőkén­t vitte el a trófeát, hanem producerké­nt. A legrosszab­b színésznek járó Arany Málna-díjra már hétszer jelölték, a színésznek járó Oscarra egyszer sem. A legszebb férfikor bizonyára tartogat számára meglepetés­t.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary