Blikk

„Gyere haza,

Egy ellenőrzés

-

ÓZD — „Hiányzol, gyere haza, Nutella cica!” – szerény, szívszorít­ó kérése egy ózdi aszszonyna­k, akinek pár hete tűnt el nyomtalanu­l egy Borsod megyei szociális otthonból a macskája, Nutella. Az állat azután veszett el, hogy az intézményt egy ellenőrzés során felszólíto­tták: a macskának mennie kell!

Idős gazdája, Katalin minden követ megmozgat egy állatvédőv­el karöltve, hogy Nutella előkerüljö­n.

Nutelláról két éve írtunk először, a mi kor k ider ü lt, hogy a szociális otthon egyik alkalmazot­tja karácsonyk­or száműzte az alagsorba, elszakítva őt gazdájától. A történet futótűzkén­t terjedt a közösségi oldalakon, még aláírásgyű­jtés is indult, hogy kiszabadít­sák a macskát. Egy állatvédő szintén pártfogásá­ba vette az ügyet, ami végül szerencsés véget ért. Minden jó, ha a vége jó, Nutellát viszszaeng­edték Katalinhoz, sőt a macska az elmúlt években az ott dolgozók szívébe is belopta magát. Üde színfoltja lett a közösségne­k, ahol a lakók és az alkalmazot­tak egyaránt szerették, gondoskodt­ak róla.

– A gazdájával különösen szoros volt a kapcsolata. Kati 27 évig dalmataten­yésztéssel foglalkozo­tt, az egész életét az állatokról való gondoskodá­s töltötte ki. Két év vel ezelőtt került hozzá Nutella, miután egy nővér megtalálta a bokorban. Bár az intézmény nem terápiás, így nem is tarthatnán­ak állatot, habozás nélkül bevitte a megviselt kis Nutellát az épületbe. Ezután Kati viselte gondját, orvoshoz vitte, ivartalaní­ttatta. A mindene volt a macska. Újra azt érezte, hogy törődhet valakivel – kezdte lapunknak az állatvédő, Oláh Emőke, aki Nutella keresésébe­n is aktívan részt vesz.

– A cica két hete tűnt el. Az otthon előtte egy közpon

Magától eddig soha nem kóborolt el, sétáltatás közben is mindig húzott vissza a helyére. Nagyon hiányzik, szeretném őt újra látni – ezt már Katalin mondta lapunknak elkeserede­tten.

Kerestük az otthon vezetőit, részt vesznek-e ők is a keresésben, visszafoga­dnák-e, ha a cica előkerülne. Lapzártánk­ig nem jött válasz.

Katalin két éve vette magához Nutellát, a cica senkit sem zavart az otthonban, mégis kitiltottá­k őt. De vajon most szándékosa­n tüntették el a kis kedvencet?

 ?? ?? Soha senkit nem zavart a cica, a nővérek is szerették. Az eltűnése napján egy kis száraztápé­rt mentem fel neki az emeletre, mire visszaérte­m, tárvanyitv­a volt az ajtó, Nutella pedig sehol.
S. N. Élete értelme
Soha senkit nem zavart a cica, a nővérek is szerették. Az eltűnése napján egy kis száraztápé­rt mentem fel neki az emeletre, mire visszaérte­m, tárvanyitv­a volt az ajtó, Nutella pedig sehol. S. N. Élete értelme
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary