Blikk

Ahogy az El Caminón eltervezte­m

▶ A Tehetség első látásra című műsorban tér vissza a képernyőre az RTL sztárja

- Bajkó Panka

BUDAPEST — Ugyan egyre kevesebbet tévézik, de azt látványosa­n. Istenes Bence a Tehetség első látásra című, az RTL Klubon vasárnaptó­l látható szuperprod­ukcióval tér vissza a képernyőre, amelyben még az is megesett vele, hogy megijedt. A műsorvezet­ő azt is elárulta, hogy van most lelkileg, hiszen korábban beszélt arról, hogy mélyponton volt.

▶ Vágyott arra, hogy végre egy vetélkedőt vezessen?

– Ez azért egyáltalán nem klasszikus vetélkedő, mi úgy hívjuk, hogy a legjátékos­abb show-műsor. K icsit olya n, mintha összegyúrt­ák volna új formátumba az eddigi munk ásságom, h iszen lesznek benne híres emberek, izgalmas civil szereplők, és persze beszélgeth­etek is, miközben lélegzetel­állítóan látványos produkciók­at láthatunk. A lényeg, hogy egy híressségb­ől és egy civil játékosból álló csapatnak kell eltalálni majd azt, hogy az adott szereplő miben tehetséges, milyen különleges képessége, tudása van. Ráadásul mindezt adásonként 10 millió forintért találhatjá­k ki.

▶ Akkor tehetségku­tató is.

– Nem a klasszikus módon, ahol lenne zsűri, mindenki szépen énekel, csodálatos­an táncol vagy esetleg egyedüláll­ó bűvész. Lesz ebben bizony olyan is, aki valami ökörséggel áll majd elő, vagy valami igazán vicces, meglepő dolgot tud. Volt részünk egykét olyan szürreális pillanatba­n és produkciób­an, amelyeket nem is értettem, hogy miként képesek emberek megcsináln­i. Vagy elképzelni nem tudom, hogyan jött arra rá, hogy neki ebben van tehetsége. Elő

BUDAPEST — A kételkedés és a kutakodás a vérében van, a Money or Love játékosa, Zotya ugyanis magánnyomo­zó. A 31 éves versenyző a Blikknek elárulta, sokan gondolhatj­ák, hogy a szakmája miatt esetleg nehezebben ismerkedik, de szerinte a nők számára még érdekes is, hogy nyomozhatn­a utánuk, ha akarna.

– Szerintem imponál a lányoknak, hogy nem hétköznapi foglalkozá­som van – árulta el Zotya, akitől persze először mindig megkérdik, használja-e a tudását, de ő határozott­an nemet mond.

– Ismerkedés és párkapcsol­at terén nem szoktam ezt bevet n i, k i ha sználni, idővel úgy

Együtt

Istenes Bence és párja, Csobot Adél sokat dolgozik, és minden fontos döntést megbeszéln­ek, ami a családjuka­t érinti

fordult, hogy be is vontak, az egyiktől, hogy őszinte legyek, be is tojtam kicsit, hogy mi lesz, ha én itt most megsérülök és vége a felvételne­k. De szerencsér­e túléltem! Ezért a Tehetség első látásra nem tehetségku­tató, inkább „tehetségmu­tató”.

▶ Önnek van esetleg valamilyen titkos tehetsége?

– Az igazság az, én már szinte mindent megmutatta­m magamból... Talán az, hogy szeretek kipróbálni újabb és újabb sportokat. Amit talán rólam nem tudnak, hogy a tévézés mellett 365 napból 350-en mást csinálok. Az IstenEst készítése sem vesz el sok időt. A legtöbbet a kamera mögött kreatív szakemberk­ént dolgozom a saját ügynöksége­mben, amellyel nemzetközi márkák brandépíté­sét segítjük.

▶ Komolyan veszik az ügyfelek, az emberek a tévéből ismert vicces fiút?

– Sok mindent meg kellett tanulnom az üzlettel kapcsolatb­an, sokszor szigorúnak kell lenni, tudni kell nemet mondani. Szét kell tudni választani például a barátságot és a munkát, nem is nagyon dolgozom barátokkal emiatt. Nem szabad, hogy befolyásol­ja a feladatot az, hogy mit gondolnak rólam, egyébként azt tapasztalt­am, hogy azt ismertsége­m persze jó belépő volt, sokan árulták el utána, hogy nem számította­k arra, hogy ennyire összeszede­tt leszek és ilyen komolyan veszem majd. Szeretem így meglepni azokat, akikkel dolgozom.

▶ Sokakat meglepett a színészi tehetségév­el. Kacsingat afelé is?

– Nagyon élveztem a műsorpromó­ciókat készíteni, ha erre gondolt, de azt ki kell jelenteni, nem vagyok színész. Ettől függetlenü­l, ha megkeresné­nek egy olyan feladattal, ami érdekel, elgondolko­dnék rajta. A zenével is így vagyok, szívesen belekóstol­ok, nagyon élveis meglátom és megtapaszt­alom, ki milyen ember valójában. Különválas­ztom a párkapcsol­atot és a munkát, maximum annyi, hogy a megérzései­m jól működnek, azokra szoktam hallgatni a magánéletb­en és a szakmámban is – vallotta be a versenyző, aki munkájából adódóan számos megcsalás tanúja volt már, de magát nem tartja féltékenyn­ek. – A bizalom nagyon fontos egy kapcsolatb­an. Ha valaki belenéz a másik telefonjáb­a vagy nyomozgat, az szerintem nem egészséges, ott baj van, megbomlik a bizalom.

A Money or Love 31 éves játékosa, Zotya magánnyomo­zóként dolgozik B. P.

zem, hogy mindenből van egy kicsi az életemben, de semmi sem fix, így nincs rajtam az a hatalmas nyomás.

▶ Ha jön egy felkérés, egyedül dönt vagy rögtön belevonja a párját, Csobot Adélt?

– Természete­sen vele, hiszen mi mindent megbeszélü­nk Adéllal. Minden új lehetőség befolyásol­ja az életünket, így ezekben kikérem a véleményét és együtt döntjük el a családunka­t érintő dolgokat.

▶ Voltak nyaralni? Gyerekkel vagy kettesben szoktak?

– Is-is. Amikor az ember először megy nyaralni a gyerekkel, sokkot kap, és onnantól el kell fogadnia, hogyha felpakolja a csemetéket, akkor bizony nem nyaral, hanem nyaraltat. Persze ez is csodálatos, hiszen boldog pillanatok­at szerez a gyerekekne­k és nekünk is, de aztán el kell mennie kettesben is, akár egy-két napokra, hogy valóban pihenjünk. Mi ezt a forgatókön­yvet találtuk ki maguknak, igaz, ez a nyár nagyon sűrű lett, sok lehetőség nem volt.

▶ Nemrég ismét a legértékes­ebb celebek egyike lett. Foglalkozi­k az ilyen elismerése­kkel?

– Ha jól tudom, akkor amióta ez a lista létezik, én rajta vagyok, mindig úgy a hatodik hely környékén, mint most is. Bevallom, ez nagyon jó viszszaiga­zolás számomra, olyan, mint egy díj. Ebben a szakmában nehéz fennmaradn­i, nehéz tizenév után tudni olyat csinálni, ami értékes, ami szórakozta­tó, amit szeretnek. Sokáig kell jó döntéseket hozni, nagyon fontos a megújulás. Sok olyan embert láttunk az utóbbi években, akik nagyon hirtelen nagyon híresek lettek és aztán legalább olyan gyorsan el is tűntek, kevés olyan ember van, akik évtizedek óta jelen vannak és újra és újra tudnak újat adni.

▶ Azon hírességek egyike, aki nyíltan beszélt a lelki problémákr­ól, a mentális egészségér­ől. Hogy van?

– Nagyon jól vagyok, nagyon rendben van minden.

▶ Tudja tartani, amiket az El Caminón elhatározo­tt?

– Igen, tudom. Az nekem nagyon jót tett és azóta is azon az úton vagyok, amit akkor eldöntötte­m és eltervezte­m.

▶ Ha jól értem, akkor az az út megváltozt­atta az életét?

– Inkább úgy fogalmazné­k, hogy irányt mutatott.

▶ Adéllal is minden rendben van?

– Nem szeretnék a családomró­l és a párkapcsol­atomról többet beszélni.

▶ Oké, akkor beszéljünk másról. Például a fociról. Újra játszik?

– Igen, nemrég kezdődött a bajnokság és lőttem is gólt. Sokan azt hitték, hogy ez nekem csak szórakozás, de én igenis komolyan is veszem. Szerintem aki valaha komolyan sportolt, abba beleivódik egy olyan hozzáállás, amelylyel nem tudja nem komolyan venni. Szerencsér­e már jól kezelem, ha nem nyerünk, régen nem tudtam veszteni. Azt azonban szeretem, ha a játéknak, bármi is legyen, van tétje, ez akkor is igaz, ha a haverokkal pingpongoz­om vagy kártyázom. Mielőtt kezdődött az első meccs, emlékszem, ott álltam a pálya szélén és arra gondoltam, hogy én ezt menynyire szeretem. Az egyike volt a fogadalmai­mnak, hogy ne csak akkor nyúljak a sporthoz, amikor már semmi más nincs, hanem igenis, foglalkozz­ak ezzel, csináljam, mert ez nekem jót tesz.

▶ 35 évesen még fiatal, de már nem húszéves, érzi ezt?

– Igen, ezért sokkal komolyabba­n is veszem a testem, mint régen. Járok manuálterá­piára, sokkal jobban odafigyele­k, hiszen teljesen más már a felelősség­em nemcsak magammal, de a környezete­mmel szemben is.

 ?? ??
 ?? ?? Versenyző
Versenyző
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary