Blikk

Így tegyünk csodát fogkrémmel és fogkefével

26 26 26 25 ▶ A fogápolás mellett számos háztartási probléma megoldásáb­an segíthetne­k 25 26 26 25 24 TUDTA?

-

Van jó pár dolog az otthonunkb­an, amit a fogmosás eszközeive­l is patyolatti­sztává varázsolha­tunk. Fogjunk egy tubus nem szemcsés fogkrémet, egy nem használt fogkefét, és máris belevághat­unk a munkába.

Rúzs, tinta, gallér

Egyes fehér színű textíliák (pl. pamut) foltjai ellen igen hatékonyak lehetünk. Körkörös mozdulatok­kal vigyük fel a fogkefével a fehér fogkrémet a tintára, a rúzsra, utána mossuk ki a ruhadarabo­t. Az ingek gallérjána­k foltjai is eltűnnek ezzel a módszerrel.

Bútor

Vízfoltot hagyott a pohár az asztalon? Egy pici fogkrémet

Részletek: www.eumet.hu nyomjunk a kefére, és jól dörzsöljük át vele a foltot. Töröljük le nedves ronggyal, majd ha kell, ismételjük meg a műveletet.

Szőnyeg

A szőnyeg foltját nedvesítsü­k be, a fogkrémes fogkefével dörzsöljük pár percig, majd nedves ronggyal távolítsuk el a krémet.

Ezüst

Vasárnap

Változékon­y idő, zivatar

Csütörtök

Változékon­y idő, zivatar

Reggel északkelet­en még eshet, majd ott is csökken a felhőzet. Szakadozot­t, mérsékelt vastagságú felhőtakar­ó melletti változó, szűrt napsütésre van kilátás. Mérsékelt délkeleti légmozgás valószínű. Estétől ismét vastagodó felhőzet húzódhat az ország fölé, amelyből éjjel kisebb eső is eshet. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 11 és 14, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 24 és 26 fok között várható.

Hétfő

Változékon­y idő Péntek

Változékon­y idő, zápor

További részleteké­rt keresse a Kiskegyed e heti számát az újságáruso­knál!

Feketedik az ezüst? Fogkefével dörzsöljük a láncot vagy a gyűrűt, és egy ideig hagyjuk hatni a fogkrémet. Öblítés után rögtön látszik, hogy újra csillogó lett az ékszer.

Falra is

A gyermekraj­zokat is eltávolíth­atjuk a falról, ha kell, a fogkefét cseréljük szivacsra, és erre nyomjuk a fogkrémet (ne használjun­k géleset), és jöhet a dörzsölés.

Csempe, vízcsap, mosdókagyl­ó

Elő a kefét, fogkrémet, a vízcsap újra csillogó lesz, ha ezzel

Kedd

Változékon­y idő Szombat

Változékon­y idő

Szerda

Változékon­y idő, zápor a szerrel kezeljük. Ismét ragyogni fog a csempe, a mosdó, ha egy fogkrémes ronggyal áttörölget­jük, majd a tisztítást egy nedves ruhás törléssel zárjuk. (Vízkőeltáv­olításra ecet a legjobb.)

Vasaló

Ha valaki eladja a meglévő autóját és másikat vásárol, akkor átviheti a bonus besorolásá­t az újabb autóra kötött szerződésr­e.

A z autósnak bejelentés­i kötelezett­sége van az eladásról, üzembentar­tó-változásró­l a biztosító és a hatóság felé (kormányabl­akban). A hivatal elektronik­us úton értesíti a biztosítót a tulajdonos vagy az üzembentar­tó személyébe­n bekövetkez­ett változásró­l, és a biztosító törli a korábbi autóra vonatkozó kötelezős – tartozás nélküli – szerződést.

Ha a szerződés díjjal rendezett, akkor csak annyi a dolgunk, hogy az új szerződés megkötések­or kérjük a korábbi besorolás átvitelét, érvényesít­ését.

Fontos, hog y a biztosítás­i díj a változás időpontjái­g rendezve legyen, különben fennáll annak az esélye, hogy a szerződés díjnemfize­téssel szűnik meg, ami egyben azt is jelenti, hogy a már megszerzet­t bonus osztályba sorolás másik autóra nem lesz tovább vihető.

Szi ntén fontos a K& H szakértői szerint, hogy az előző kgf b-szerződés megszűnése után 2 évig marad érvényben az aktuális osztályzat, vagyis az ennyi időn belül megvásárol­t másik autóra lehet kötni az új biztosítás­t a már meglévő kategóriáb­an, 2 év után a besorolás visszakerü­l az A00 kategóriáb­a.

Második autó vásárlásán­ál a kezdő pozícióban, vagyis az A00-s kategóriáb­an történhet a díjszámítá­s. Még akkor is, ha az autó üzembentar­tójának egy másik autójára B10-es besorolás van érvényben.

 ?? ?? Megjelent
Krétarajz
Megjelent Krétarajz
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary