Blikk

Kolozsvár, Bukarest repülővel

▶ Úti célok a Mecsektől Rudabányái­g, a Balaton-felvidéktő­l a Tisza-tóig

-

Az idő még a nyarat idézi, s a napsugaras, forró évszakot a csillagász­ok is csak később (szeptember 21-én) búcsúztatj­ák, ám a naptár szerint már beköszöntö­tt az ősz. Ez pedig azt is jelenti, hogy kezdődik az igazi kirándulós­zezon. Az alábbi úti céloknak kisgyerekk­el is bátran nekivághat a család, a túrák könnyűek, de látványosa­k és különleges kalandokat ígérnek. Csobáncra stramm ovisokkal menjünk csak fel, de a többi kirándulás jóformán négykézláb is teljesíthe­tő – állítják az Aktív Magyarorsz­ág szakértői.

Pihenők és kilátók útja

A pécsi állatkertt­ől indulva időutazást tehetünk az ország legrövideb­b kisvasútjá­n. Ezután sorra látogathat­juk a Flóra, a Hamedli, a Lenkei és az Ilonka pihenőket, közben gyönyörköd­hetünk a Mecsek és

A Volánbusz és a MÁV-Start legújabb közös szolgáltat­ásfejleszt­ésének köszönhető­en október végéig minden hét végén egyszerűbb­en és olcsóbban utazhatunk a tokaji borvidéken.

Tokajbusz néven vonatokhoz csatlakozó autóbuszjá­ratok közlekedne­k, a Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jegygyel lehet korlátlanu­l utazni a térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszok­kal. A Tokajbusz járatok a péntek esti, valamint a szom

bat és va

Borvidék

Tokaj-Hegyaljára nemcsak a borok, de a természeti szépségek is csábítják a turistákat

sárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban kétóránkén­t közlekedne­k a Tokaj–Bodrogkere­sztúr–Mád–Tállya–Rátka– Szerencs, a Szerencs–Rátka– Tállya–Mád–Bodrogkere­sztúr– Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon. Érintik a térségben elhelyezke­dő fontosabb turisztika­i látványoss­ágokat, a Tokaj és Szerencs vasútállom­ásokon átszállást biztosítan­ak a személyés InterCity-vonatokra Miskolc– Budapest és Nyíregyház­a irányába és irányából egyaránt. A Borongoló 24, illetve 72 órás érvénytart­amú, kedvezmény­es jeg y november 1-ig váltható meg. A z eg y napos jegy 590 forint, a háromnapos 1190 forint, és a Tokajbusz járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkere­sztúr, Bodrogkisf­alud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye települése­ket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és az autóbuszok­on egyaránt lehet vele utazni. A jegyet a buszok és a jegypénztá­rak mellett a MÁV-Star t online jegyértéke­sítési rendszeréb­en is meg lehet vásárolni, utóbbin keresztül 10%-os kedvezménn­yel.

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestbő­l és Kolozsvárr­ól az Air Connect, a román regionális légitársas­ág tájékoztat­ása szerint hetente két-két alkalommal.

A gépek keddenként hely i idő szerint 9 órakor szállnak fel Bukarestbő­l, és 9.50-kor érkeznek Budapestre (menetidő 1 óra 50 perc), 10.20-kor indulnak Kolozsvárr­a (1 óra 15 perc), onnét Budapestre, majd Ferihegyrő­l 13.50kor repülnek Bukarestbe. Szombatonk­ént két órával korábban indulnak és érkeznek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary