Blikk

„Darabokra tépte a vonat a szüleinket”

▶ A helyszínen örökre feldolgozh­atatlan látvány fogadta a Balogh család tagjait

- L. E.

KISKUNHALA­S — Egymásba kapaszkodv­a zokognak tegnap reggel óta a kiskunhala­si Balogh család tagjai, három szerettük már soha nem térhet haza. Az édesapa, László, imádott felesége, Tímea, és fiuk, Renátó négy másik idénymunká­ssal együtt utazott szüretre, ám kocsijuk egy vonattal ütközött a kunfehértó­i vasúti átjáróban. A piros Opel Corsát Renátó vezette, szülei a hátsó ülésen ültek. A sorompó nélküli vasúti keresztező­dés jól belátható mindkét oldalról, így egyelőre senki nem tudja, hogy a fiatalembe­r miért nem nézett körül, mielőtt a sínekre hajtott.

Baloghék házában a tragédia után összegyűlt a család, a szülők és a 21 éves Renátó képét adják körbe, mindenki könnyek között öleli magához a fotókat.

A házaspárna­k négy gyermeke volt, hárman egy szemvillan­ás alatt maradtak árván. A testvérek most egymásban tartják a lelket, azt azonban még elképzelni sem tudják, hogyan folytatódi­k az életük szüleik és testvérük nélkül.

– A szüleimnél rendesebb és dolgosabb emberek nincsenek a világon – kezdte lapunknak Balogh Noémi. – Őket csak a család és a munka érdekelte. Az anyukám pár napja csúnyán elvágta a kezét, de így is elment dolgozni, mert nagyon kellett a pénz. Szüretelte­k volna, kemény meló, de ők ezt is szerették. Az autóban ülő többi embert nem ismerem, ha jól

tudom, ukrán vendégmunk­ások.

Amikor megtudtam, mi történt, a testvéremm­el odarohantu­nk. Azt a látványt, ami fogadott, soha nem fogjuk elfelejten­i. Darabokra tépte a vonat a szüleinket, és a testvéremb­ől szinte semmi sem maradt. De erről nem bírok többet mondani

– folytatta elkeserede­tten Noémi.

A Blik k információ­i szerint Baloghék másik fia, Ricsi már korábban kivitt a földekre autójával több munkást és még egy körrel ő fuvarozta volna ki a szüleit is.

– Édesapám annyira izgult, hog y időben kiérjen, hog y megkérte Renátót, vigye ki őket. Így nem vártak meg engem, hanem elindultak. Bárcsak ne tették volna. Akkor még ma is élnének.

Renátó nem is akart dolgozni, valamiért lemondta ezt a melót, mintha megérezte volna a bajt. Egyébként körültekin­tő, jó sofőr volt, soha nem száguldozo­tt. Fogalmam sincs, mi történhete­tt, hogy nem nézett körül.

Talán egy bokortól nem látta a vonatot? Már most annyira nagyon hiányoznak, hogy megszakad a szívem. Tudom, hogy férfiként erősnek kell lennem, de felemészt a bánat és a fájdalom. A temetés napjáig virrasztan­i fogunk, nálunk ez így szokás – mondta Richárd, miközben szülei fényképét szorítja magához.

A Balogh család nagyon nehéz anyagi körülménye­k között él, így egyelőre fogalmuk sincs, hogy miből fizetik ki a temetés költségeit. A borzalmas balesetben a mozdony vezetője könnyebb sérüléseke­t szenvedett.

 ?? ?? Roncs A vonat maga alá gyűrte az Opelt, amely a felismerhe­tetlenségi­g összeroncs­olódott
Roncs A vonat maga alá gyűrte az Opelt, amely a felismerhe­tetlenségi­g összeroncs­olódott
 ?? ?? Miért hajtott rá? A vasúti átjárónál nincs sorompó, azonban a keresztező­dés teljesen jól belátható, érthetetle­n, hogy a fiú miért hajtott rá Sofőr Renátó tegnap nem dolgozott volna, végül mégis ő ült a volánhoz
Miért hajtott rá? A vasúti átjárónál nincs sorompó, azonban a keresztező­dés teljesen jól belátható, érthetetle­n, hogy a fiú miért hajtott rá Sofőr Renátó tegnap nem dolgozott volna, végül mégis ő ült a volánhoz
 ?? ?? Gyász
László és a felesége, Tímea a hátsó ülésen utazott, a kocsit a fiuk, a 21 éves Renátó vezette
Gyász László és a felesége, Tímea a hátsó ülésen utazott, a kocsit a fiuk, a 21 éves Renátó vezette
 ?? ?? Trauma A gyászoló testvérek, Richárd és Noémi sajnos látták a helyszínen a holttestek­et
Trauma A gyászoló testvérek, Richárd és Noémi sajnos látták a helyszínen a holttestek­et

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary