Blikk

Styles lett a mérkőzés legjobbja

▶ Még mindig csak álom a hétszeres vbgyőztes pilótának az idei futamgyőze­lem

-

LONDON — Tökéletese­n sikerült a magyar válogatott Callum Styles bemutatkoz­ása új csapatában. Az átigazolás­i időszak végén kölcsönbe az angol második vonalban szereplő Millwallho­z igazoló labdarúgót első bajnokiján azonnal a meccs emberének választott­ák a szurkolók.

– Csütörtökö­n hajnali egyig tárgyalt velünk, féltem, hogy nem lesz a legfrisseb­b. Úgy voltam vele, hogy beállítom, és meglátjuk. Megvan benne a lehetőség, hogy több poszton is játsszon, de azt hiszem, középen fog szerepelni, mert ő is ezt szeretné – mondta a Cardiff elleni 2-0-s győzelem után Gary Rowett, a Millwall menedzsere.

Lewis Hamiltont kiborított­ák

a csapat hibái

ZANDVOORT — Lewis Hamilton a vasárnapi Forma–1-es Holland Nag ydíjon nag yon közel került idei első futamgyőze­lméhez, a hétszeres világbajno­k a holland címvédő Max Verstappen sikerével záruló futamon a hajrában maradt le az első helyről. Mérgét a csapatán töltötte ki, a Mercedes autóversen­yzőjét végül csak a negyedik helyen intették le, és ezért az istállót hi

Csalódás

Lewis Hamilton a Holland Nagydíjon az élen is haladt, végül dobogóra sem állhatott

báztatta. Nem fogta vissza magát, elküldte melegebb éghajlatra a szerinte rosszul döntő bokszutcai kollégáit. A csapatfőnö­k szerint hozzá kell szokni, hogy a pilóták rajtuk vezetik le frusztrált­ságukat.

Futamról futamra hatalmas a nyomás az F1-es versenyzők­ön, Hamiltonon pedig most különösen, hiszen rekordbajn­okként tőle elvárás a győzelem, márpedig idén még nem végzett az élen. Hollandiáb­an nagyon közel volt ehhez, ám végül még a dobogóra sem állhatott fel. Ugyan ezt részben magának köszönhett­e, hiszen a hajrában rosszul taktikázot­t az újraindítá­snál, ám a brit inkább a csapat gumistraté­giáját okolta.

– El sem hiszem, hogy ilyen k.r vá ra k iszú r t atok velem, srácok! Nem tudom elmondani, most menny ire k i vagyok akadva – mondta még a rádión keresztül Hamilton, aki később elnézést kért nyers szóhasznál­ata miatt.

Toto Wolff csapatfőnö­k szerint ugyanakkor ehhez a stílushoz mindenk inek hozzá kell szoknia, a feszült pillanatok után a csapat az, amely lelki szemeteslá­daként segíthet a feszültség levezetésé­ben.

– Verseny közben gyorsan válik feszültté a hangulat, és kijönnek az érzelmek. Amikor versenyző vagy, ezek csak úgy kiszakadna­k. Megállítan­i sem lehet. Ilyenkor mi vagyunk a szemeteslá­dák, mint a repülőn a hányózacsk­ó, amit csak úgy használunk, ha kell. De ez mindig is így volt a frusztrá lt pi lótá k és a bok szutca munkatársa­i között – mondta megértően Wolff.

Tény, a 300 km/órás tempónál könnyen felszökik a pulzus, az adrenalind­ús szituációk­ban pedig k iszalad pár meggondola­tlan szó. A negyedik helyen végző Hamilton a futam után már máshogy nyilatkozo­tt, és elismerően beszélt csapata munkájáról.

– Most minden egyes pozitívumo­t elraktároz­ok, nagyon hálás vagyok munkatársa­imnak a kemény munkáért, mert nehéz időszak ez mindenkine­k. A lényeg, hogy ne adjuk fel – szóltak Hamilton futam utáni biztató szavai.

Pilóták

1. Max Verstappen 2. Charles Leclerc

Sergio Pérez Csapatok

1. Red Bull Racing 2. Ferrari 3. Mercedes

Toto Wolff szerint hozzá kell szokniuk

a hisztikhez 310 pont 201 201

511 376 346

 ?? ?? Bakik
Ez van
Bakik Ez van

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary