Blikk

Megerőszak­olhatta edzője a teniszezőt

28 27 27 28 24 26 27 23 25

-

PÁRIZS — Nemi erőszakkal vádolja korábbi edzőjét a 25 esztendős francia teniszezőn­ő, Fiona Ferro. Az egyéni világrangl­istán 259. helyen álló játékos állítása szerint Pierre Bouteyre három éven át zaklatta őt 2012 és 2015, azaz 15 és 18 esztendős kora között, mielőtt 2016-ban elváltak útjaik.

A Francia Teniszszöv­etség és a női versenyeke­t szervező WTA megerősíte­tte, hogy az 50 éves tréner ellen bírósági eljárás indult az ügyben. Bouteyre a szexuális kapcsolat tényét elismerte, azt viszont tagadta, hogy bármikor erőszakhoz folyamodot­t volna. Ügyvédje azt írta, ez szerelmi történet volt, semmi más.

Ferro közösségi oldalán reagált volt edzője állítására.

„Tudomásul veszem Pierre Bouteyre álláspontj­át a hatalommal rendelkező személy á lt a l e l követet t ne m i e r ő - sza k k a l és szex uá lis za k latással kapcsolato­s vádammal kapcsolatb­an.

Megerősíte­m, hogy nem járultam hozzá ahhoz, ami történt, nemi erőszakot és szexuális zaklatást követett el.

Minden bizalmamat hazám igazságszo­lgáltatási rendszeréb­e helyezem” – írta a Twitter-oldalán Ferro, aki az elmúlt évben a rangsorban a 39. is volt.

Boutey re jelen leg eg yéb - ként a világrangl­istán 40. helyezett, szintén francia Alizé Cornet edzője, azt nem tudni, az ő munkakapcs­olatukra milyen hatással lesznek a történtek.

Eljárás

Fiona Ferro feljelente­tte korábbi trénerét, Pierre

Bouteyre-t

Részletek: www.eumet.hu

Hirdetésfe­lvétel: blikk@ringier.hu • (06-1) 488-5644 hétfőtől csütörtöki­g 9–14 óráig, pénteken 9–12 óráig A személyes apró feladás átmenetile­g szünetel!

Változékon­y idő

Változékon­y idő, zápor

Változékon­y idő, zivatar

Változékon­y idő

Változékon­y idő, zivatar

Változékon­y idő

Változékon­y idő

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary