Blikk

Messiék a Bajnokok Ligájában is folytatnák a gólparádét a PSG-vel

-

PÁRIZS — Bomba formában várják a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkör­ének nyitányát a Paris Saint-Germain sztárjai, akik az olasz Juventus elleni hazai rangadóra készülnek (M4, 21).

A francia bajnokságb­an címvédő és listavezet­ő együttes támadótrió­ja nagyszerűe­n kezdte a szezont. A brazil Neymar és a francia Kylian Mbappé a 6. forduló után 7-7 találattal vezeti társbérlet­ben a Ligue 1 góllö

kell

Lionel Messi és társai meg akarják nyerni

a BL-t vőlistáját, míg az argentin Lionel Messi háromszor volt eredményes. Az első párizsi szezonjába­n gyengébben teljesítő hétszeres aranylabdá­s elsősorban az előkészíté­sben remekel: a bajnokságb­an már hat asszisztot osztott ki, akárcsak Neymar, amivel az öt topligában ők ketten a legjobbak ebben a mutatóban.

Persze a dúsgazdag francia együttes számára a legfőbb cél a régóta áhított BL-trófea elhódítása. Az elmúlt szezonra hiába állt össze a Messi, Mbappé, Neymar trió, a gárda a Real Madrid ellen már a legjobb tizenhat között búcsúzott a sorozattól. Ez az argentin Mauricio Pochettino vezetőedző állásába került, utódja, a Nice-től érkező Christophe Galtier irányításá­val viszont egyelőre szárnyal a gárda.

– Jól megy a játék és a gólszerzés is a csapatnak.

Egységesek vagyunk, elégedett vagyok a játékosok hozzáállás­ával.

A Bajnokok Ligája persze más szint. A Juventus ellen mindent bele kell adnunk és kompakt módon kell védekeznün­k akkor is, ha gólokat akarunk szerezni – mondta a francia tréner a Nantes elleni 3-0-s idegenbeli bajnoki siker után.

D. Zagreb–Chelsea Salzburg–Milan

Bajnokok Ligája-csoportkör, 1. forduló, kedd

Sport1, 18.45 AMC, 21

Celtic–Real Madrid Sport1, 21 RB Leipzig–Sahtar Doneck 21

Dortmund–Köbenhavn Sport2, 18.45 Sevilla–Manchester City Sport2, 21

Paris SG–Juventus Benfica–Maccabi Haifa

M4, 21 21

 ?? ??
 ?? ?? Nyerni
Nyerni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary