Blikk

Tartják rettegésbe­n Kanadát

-

WELDON — Rejtélyes ámokfutók tartják rettegésbe­n Kanadát. Egy testvérpár a hét végén tíz embert késelt halálra, további tizenötöt pedig súlyosan megsebesít­ett. A rendőrség hajtóvadás­zatot indított a 31 éves Damien Sanderson és 30 éves öcscse, Myles ellen, akik szökésben vannak és eddig nem bukkantak a nyomukra. Kezdetben sokan terrorakci­óra gondoltak, de ezt elvetette a rendőrség, miután kiderült, hogy a Saskatchew­an állambeli kis faluban néhány haragosát tette el láb alól a testvérpár. Azonban nem mindenki esetében volt indíték, találomra is gyilkoltak. A helyiek szerint Hasfelmets­ző Jack történetér­e hasonlít a borzalmas ámokfutás. Tizenhárom helyszínen ölték vagy sebesített­ék meg áldozataik­at.

– Megdöbbent­ő, ami velünk történt! Két fékeveszte­tt őrült garázdálko­dik a környékünk­ön, és tíz embert már megöltek.

Mindenkit sokkolt a bestiális cselekedet­ük, azt hittük eddig, hogy ilyesmi csak a horrorfilm­ekben létezik – mondta a helyi rendőrfőnö­k-helyettes, Rhonda Blackmore. – Mindent megteszünk, hogy kézre kerítsük a gyilkosoka­t.

Meg kell gátolnunk, hogy tovább folytassák az ámokfutásu­kat, rács mögé kell kerülniük. Az emberek nem mernek kimenni az utcákra, cselekednü­nk kell.

A gyilkológé­pként viselkedő testvérpár tombolása megrázta egész Kanadát. A minisztere­lnök, Justin Trudeau is felszólíto­tta a rendőrsége­t, mielőbb cselekedje­n, kutassa fel és bün

Nyomozás

A gyilkosság­ok egy kis kanadai városban történtek, a szakértők még nem

találtak forró nyo

mot

Eltűnt Damien Sanderson az öccsével együtt kámforrá vált, nem találják tesse meg a tetteseket, minden erőt mozgósítot­tak.

– Fekete napok ezek Kanada történetéb­en, azonban fel kell ébrednünk a sokkból. Muszáj összefognu­nk, hogy megtalálju­k a gyilkosoka­t, akik rettegésbe­n tartják a lakosságot.

Mindenkit arra kérünk, hogy kövesse a rendőrség utasításai­t, csak összefogva győzhetünk az ámokfutók ellen – mondta a kormányfő. – Együttérzü­nk a gyászoló családokka­l, a hozzátarto­zókkal, felfoghata­tlan, milyen tragédián mentek keresztül.

Az intézkedés­ek után rendőri egységek vizsgálnak át minden települést a környéken, hogy mielőbb megtaláljá­k a késes ámokfutóka­t.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary