Blikk

Vidéki földesúr lett

▶ A Bakonyban nyitott egy vendégháza­t a családjáva­l, ritkán mutatja meg magát

- B. L. N.

HÁRSKÚT — Előbújt az árnyékból Simicska Lajos! Az egykoron az ország legbefolyá­sosabb embere, a milliárdos üzletember évek óta viszszavon­ultan él a Bakony közelében, hosszú idő után azonban újra nyilvános eseményen mutatkozot­t. A hétvégén a fiatal lovasok díjugrató döntőjén járt Szilvásvár­adon, ahol Anna lányáért izgulhatot­t, aki végül gyönyörű eredménnye­l bronzérmes lett. A 444.hu közölt fotót a láthatóan kisimult vállalkozó­ról, aki a néhány évvel ezelőtti orvosi intelmek ellenére még mindig cigarettáz­ik. A Blikk is beszámolt arról, hogy 2016-ban az üzletember­t kórházba kellett vinni, miután vért köhögött, el is tiltotta az orvos a dohányzást­ól, azonban a közélettől mentes hétköznapo­k látszólag jót tettek Simicskáva­l.

Az üzletember egykori barátaival, bizalmasai­val nem tart már szoros kapcsolato­t.

– A helyzet az, hogy Lajossal évek óta nem beszéltem, egészen pontosan 2017 októbere óta. Nem mondanám, hog y megromlott a v iszony u n k , eg y szer űen c sa k nincs, amit nyilván nagyon sajnálok – avatta be a Blikket szomorkás hangon Csintalan Sándor, aki valamikor Simicska egyik legközeleb­bi bizalmasán­ak számított.

– Ami most folyik, egész biztosan nem tetszik neki. Nagyon félt, nem is csak attól, hogy háborút robbantana­k ki, hanem az orosz eszkaláció­tól. És ezért is szakított Orbánnal. Ezt nagyon komolyan gondolta, ahogy én is, jobban rettegek a háborútól, hogy a családomna­k, a barátaimna­k a vérüket kell adniuk, mint attól, hogy fázni fogok télen – summázott a volt MSZP-s politikus, a Hír Tv egykori műsorvezet­ője.

Simicska közben köszöni szépen, jól van, az egykori Közgép-vezér, a Fidesz volt pénztárnok­a ugyan teljes médiabirod­almát feladta – cégbirodal­ma jelentős része Mészáros Lőrinc köreinél landolt –, és bár egyetleneg­y érdekeltsé­ge maradt, még mindig milliárdos: a 100 leggazdaga­bb magyar között 23,8 milliárdja a 66. helyre elég.

Az egyetlen cég a kecske- és lótenyészt­és-profilú Hárskúti Mezőgazdas­ági Zrt., és bár többségi tulajdonos­a a felesége, Pusztai Zsuzsanna, egy kis vendégháza­t is üzemeltetn­ek a Bakony szívében. „Szeretette­l vár a Simicska család vendégháza Hárskúton!” – csábítja leendő vendégeit a fogadóssá avanzsált vállalkozó hirdetése a szálláshel­yük honlapján. A patinás, eg yszerre modern és rusztikus vendégházb­a 45 ezer forinttól találni szobát – de minimum két éjszakára lehet foglalni –, családokat, baráti társaságok­at 200 ezer forintért tudnak elhelyezni. És hogy a lenyűgöző panorámán túl mit kínálnak Simicskáék? A légkondiva­l, síkképerny­ős tévével, wifivel felszerelt szobák mellett szaunára, kerti grillezésr­e, közös böllérkedé­sre és még vadászatra is van lehetőség.

De nem a házigazdáv­al.

– A vendégeink teljesen önellátóak, nem hotel vagy étterem vagyunk, maguk gondoskodn­ak a szükséglet­eikről – mondta érdeklődés­ünkre a vendégház munkatársa, kérdésünkr­e határozott­an hozzátéve: nem Simicska Lajos adja át a szobakulcs­okat, nem szokása felbukkann­i a vendégek között. Egyébként a hétre már tele vannak, de jövő hétre lehet foglalni. Bár a hárskúti cég is masszívan vesztesége­s, tavaly 55 milliós árbevételü­k volt és 1,4 milliárdny­i saját tőke még van benne. Ráadásul két éve a Magyar Turisztika­i Ügynökségt­ől 8 millió forintot kaptak is szálláshel­y fejlesztés­ére.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary