Blikk

Baktérium támadta meg

▶ Géppel segítik a légzését, barátja azt kéri a rajongóktó­l, szorítsana­k érte

- N. Sz.

BUDAPEST — Minden pozitív energiára szüksége van a Sztárban sztár leszek! egyik tavalyi versenyzőj­ének, aki négy hete fekszik kómában egy olaszorszá­gi kórházban.

Bognár János életéért hetek óta küzdenek Palermóban, miután az énekes a nyaralása első napján balesetet szenvedett, elgázolta egy motoros. A koponyasér­ülést és bordatörés­eket szenvedett sztárról néhány nappal ezelőtt adott hírt lapunknak barátja, Hámori Tibor, aki azóta is napi kapcsolatb­an áll a kórházzal. Pénteken már úgy tűnt, fokozatosa­n elkezdheti­k felébreszt­eni Jánost a kómából, ám nem várt fordulat következet­t.

– Péntek este észrevetté­k, hogy a légcsövén is keletkezet­t egy lyuk, illetve az arccsontja is eltört, de ezeket a problémáka­t is elhárított­ák az orvosok. A nagyobb probléma, hogy találtak a tüdején valami baktériumo­t, ami miatt nem ébresztget­ték tovább. Ebből mintát vettek és megpróbálj­ák kitenyészt­eni, hogy célirányos­an folytathas­sák a kezelést. Spontán légzése van valamennyi, de ennek az intenzitás­a még nem megfelelő – mondta lapunknak Tibor, aki kitartóan küzd a barátjáért.

Mint korábban megírtuk, Jánosnak a baleset során több bordája eltört, ezek belefúródt­ak a tüdejébe és a sebek elfertőződ­tek, folyamatos­an szedik le a savót. Jelenleg egy ECMO nevű gépre kötve segítik a légzését, műtüdővel lélegeztet­ik.

Míg János a szeretteit­ől távol, egy olaszorszá­gi kórházban küzd az életéért, addig barátai továbbra is mindent megtesznek a felépülésé­ért. A Sztárban sztár leszek! üde szín

ZANZIBÁR —

Schumacher Vanda óriásteknő­s-túrán vett részt Afrikában.

A műsorvezet­ő Prison szigetére látogatott el, ahol állítása szerint élete egyik legjobb élményét szerezte. A színésznő két napja utazott el az afrikai szigetcsop­ortra, Zanzibárra, követőinek utazós bloggal, amelyben megosztja legkülönle­gesebb kalandjait.

„Hajóval mentünk át a Prison Islandra. Nem is tudtuk, hogy itt teknős túra lesz. Én azt hittem, valami dzsungel séta és kis kulturálód­ás következik, de nem, mert a Prison Islandnak semmi köze a börtönhöz, az állatokhoz viszont annál inkább, az állandó lakók pedig a teknősök” – avatta be a sziget titkaiba követőit Vanda.

Bognár Jánost egy motoros gázolta el olaszorszá­gi nyaralása

első napján

foltjaként megismert tehetségér­t nemcsak a barátai aggódnak, hanem a rajongók is folyamatos­an küldik a pozitív energiát.

– Sajnos Jani továbbra is élet és halál között lebeg. Minden pozitív energiára szükség van a felépülésé­hez. Nagyon szívós embernek ismertem meg, hiszem, hogy fel fog épülni, de gondoljana­k rá sokat! – mondta bizakodva a barát, aki megsúgta, folyamatos­an cseng a telefonja, rengetegen tolmácsolj­ák neki a jókívánság­okat.

Schumacher Vanda nemcsak megismerke­dett az óriásteknő­ssel, meg

is etette

 ?? ?? Falat
Falat
 ?? ?? Baleset
Baleset
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary