Blikk

Tisztesség­telen ajánlatok miatt menekült külföldre Marcellina

▶ Nem dőlt be a kéjenc nagyfőnökö­k csábításán­ak, akik ágyba akarták vinni

-

BUDAPEST — Fél évszázados titokról rántotta le a leplet Marcellina, aki vlogjában elárulta, hogy a 70-es években a Ki mit tud? fináléjába azért nem került be, mert nemet mondott az átkos rezsim egy nagy hatalmú döntéshozó­jának tisztesség­telen ajánlatára. A Blikknek elmondta: többször is megkörnyék­ezték, s ezek vezettek odáig, hogy elhagyja az országot.

Még 1972-ben debütált a tévés tehetségku­tatóban Kócbabák trió, amelynek tagjai Csepregi Éva, Fábián Éva és Marcellina voltak. A hármasnak hatalmas sikere volt, ám a középdöntő után utóbbit megkörnyék­ezte a műsor egyik befolyásos embere, azt mondta az énekesnőne­k, ha a szeretője lesz, akkor segíti majd a karrierjéb­en.

– Kaptam gondolkodá­si időt, de engem úgy neveltek, hogy a házas és családos emberek tabunak számítanak. Nem tartottam erkölcsösn­ek ezt, pedig voltak érzelmeim iránta.

Miután nemet mondtam, már a próbán éreztem, másképpen bánik velünk a stáb. Nem is jutottunk be a döntőbe – mondta Marcellina, akinek életében nem ez volt az egyetlen ilyen eset. – Ő a többihez képest szinte úriember volt, mivel nem csak egy éjszakára akart meg-szerezni. A legtöbben egy alkalomra terveztek. Ha jól emlékszem, mind családos emberek voltak, de egyikből sem kértem, nem akartam árucikké válni. Ám sajnos az előrelépés­hez kevés volt a tehetség, tenni kellett volna valamit, hogy az ember feljebb jusson.

Végül 1973-ban elhagyta az országot az Apostol együttesse­l, majd tíz évig járta a külföldi klubokat a Full-Tone-nal.

– Ezek az erkölcstel­en ajánlatok szorosan összefügge­nek azzal, miért is hagytam el az országot. Mázlim is volt, hogy volt ez a lehetőség az Apostol zenekarral. Azt gondolom, hogy nagy valószínűs­éggel, ha az akkor nem jön, abbahagyta­m volna a szakmát, mint anynyi induló énekesnő barátnőm, vagy csak vidéken énekeltem volna kisebb vendéglátó­kban – vallotta be Marcellina, aki úgy gondolja, szerencsés, amiért már 55 éve a színpadon lehet. Azt viszont, hog y öt ven éve hogy bántak vele, nem feldolgozt­a, hanem erőszakkal elfelejtet­te és mosolyogva előrenézet­t. Hogy most még i s m i nde n előretört, egy halálközel­i élmény miatt van, lepörgött előtte a teljes élete. – Most szinte újraélek mindent, nehéz időszakom van, de akkoriban nem volt lehetőség arra, hogy egy szakembern­ek kibeszélje­m a gondjaimat, nem járt senki pszicholó

gushoz. Most megszabadu­lok tőlük, és a mosolyom azért most is tovább visz, mert a Kócbabákka­l 50. évfordulón­kra egy saját dalom közös feléneklés­ében gondolkodu­nk, késő ősszel jelentkezü­nk vele – mondta az énekesnő, aki a következő vlog epizódjaib­an foglalkozi­k még ezzel a témával.

 ?? ?? Kinézték Marcelliná­t több akkori hatalmassá­g is megpróbált­a behálózni az előző rendszerbe­n
Kinézték Marcelliná­t több akkori hatalmassá­g is megpróbált­a behálózni az előző rendszerbe­n
 ?? ?? Szupertrió Marcellina 1972-től 74-ig volt Fábián Éva (balról) és Csepregi Éva társa a Kócbabák vokáltriób­an
Szupertrió Marcellina 1972-től 74-ig volt Fábián Éva (balról) és Csepregi Éva társa a Kócbabák vokáltriób­an

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary