Blikk

Elhagyta a Paksot

▶ A 35 éves, korábbi válogatott focista a hét végén az első csapat keretébe se fért be

-

Böde Dániel a felkészülé­s során sok gólt lőtt, tétmecscse­n alig játszott. Megunhatta

a mellőzését

PAKS — Kedden der ü lt égből villámcsap­ásként érkezett a hír, amely szerint a Paks labdarúgóc­sapata szerződést bontott a klub saját nevelésű ikonjával, Böde Dániellel. A rutinos támadó feltűnően kevés játéklehet­őséget kapott eddig a szezon során, ám távozása így is mindenkit váratlanul ért, és lapzártáig az sem derült ki, hová vezethet a 35 éves játékos útja. „Sajnálatta­l közöljük, hog y k lubunk és Böde Dániel a mai napon felbontott­a 2023 nyaráig szó - l ó s z e rződését” – szólt a paksiak közleménye kedden. Pedig nyáron még minden rendben volt. Legalábbis erre lehetett következte­tni Böde felkészülé­s alatt nyújtott teljesítmé­nyéből, a csatár hét meccsen hat gólt szerzett. Az elmúlt idény után kinevezett Waltner Róbert vezetőedző azonban a tétmeccsek­en már kevesebb játéklehet­őséget adott neki, mindöszsze két bajnokin szerepelt, azokon is csak csereként, összesen 29 percet töltött a pályán.

A hét végén még a keretbe sem nevezték, ennek okát Waltner így foglalta össze.

– Az ügyvezetőn­k, Ha raszt i Zsolt csütörtökö­n azt mondta, hogy Böde Dániel ezúttal ne legyen bent a hét végi meccsre készülő csapat keretében – mondta a paksiak vezetőedző­je.

Wa lt ne r gá rdája nem kezdett túl fényesen, hat mérkőzés után két győzelemme­l, két döntetlenn­el és két vereséggel az NB I tabelláján­ak hatodik helyén áll. Böde elégedetle­n volt a helyzetéve­l, ezért maga kérte a szezon előtt meg

Haraszti Zsolt ügyvezető utasításár­a maradt ki a hét végi keretből Böde Waltner Róbert edző csak a kispadon biztosítot­t helyet a klub közkedvelt játékosána­k

hosszabbít­ott szerződése felbontásá­t, mert abban reménykedi­k, máshol több lehetősége­t kaphat.

Ha a hírek igazak, ennek nincs is akadálya. A felek már augusztus végén kezdeménye­zték a szerződés felbontásá­t, így Böde szabadon igazolható. A TEOL szerint a korábban a Ferencváro­st erősítő Böde az NB II-ben szereplő DVTK-hoz tarthat, ám ezt egyelőre nem erősítetté­k meg a felek.

A szűkszavú hivatalos közleménye­n kívül az érintettek nem kívántak nyilatkozn­i a történtekr­ől, így egyelőre csak anynyi biztos, hogy a DVSC elleni szombati bajnokin (M4Sport+, 15.30) már a csapat színeiben 253 mérkőzésen 60 gólt szerző Böde nélkül lép pályára a Paks.

 ?? ??
 ?? ?? Nem kell
Kispadon
Nem kell Kispadon
 ?? ?? Vége
Vége

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary