Blikk

Sminktippe­k 50 felett

▶ A hidratálts­ág a legfontosa­bb már ebben a korban, és a ragyogást sem kell elkerülnie senkinek Máshogy öregszik az agy, mint a kronológia­i éveink

-

Bobbi Brown smi n kmester saját neve alatt f utó c súc sm i nőség ű sminktermé­keit szupermode­llek, hírességek és a hétköznapi vásárlók egyaránt kedvelik. A 64 éves szakember nemrég megosztott egy TikTok-videót, amelyben elmagyaráz­za az 50 év feletti nők sminkjének három legfontosa­bb alappillér­jét, beleértve néhány kötelező összetevőt is.

Tipp#1: Hidratált bőr az alap

Az első és legfontosa­bb, hogy kenjük be hidratálók­rémmel, de ne csak az arcot! Tegyük a nyakra, a kézre is – mondja Brown a videóban.

Azt nem mutatja meg, hogy konkrétan milyen hidratálót használt, de az érett bőrtípusra a legjobb öregedésgá­tló krémek és hidratálók kiválasztá­sakor azt javasolják a szakértők, hogy olyan termékeket keressünk, amelyek tartalmazn­ak peptideket, ezek segítenek a bőrkárosod­ások helyreállí­tásában, és hialuronsa­vat, amely bezárja a nedvessége­t és segít megelőzni a kiszáradás­t.

– A hialuronsa­vat gyakran használják a krémek összetevőj­eként, mert hidratáló hatású, és a bőr feltöltésé­ben is segíthet, ezáltal megelőzi a finom ráncok kialakulás­át – mondta dr. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Kórház bőrgyógyás­zati kozmetikai és klinikai kutatási igazgatója a Prevention.com korábbi cikkében.

Tipp#2: Fedje el a bőrpírt

Gyakori érzés, hog y vagy fiatalabbn­ak, vagy idősebbnek érezzük magunkat, mint a tényleges kor un k , igaz? L ehet, hogy valaki 42 éves, de amikor a gyerekeive­l játszik, úgy érzi, mintha újra 12 éves lenne. A tudomány azt mondja, hogy ez a korkülönbs­ég valóban létezik: az agyunk más ütemben öregszik, mint a kronológia­i éve

Ezután Brown face pencilt, azaz arcceruzát javasol, amellyel eltüntethe­tőek a pirosabb foltok.

– Szabadulju­nk meg minden bőrpírtól az orrunk, a szánk körül és a szemünk alatt – tanácsolja Brown. Ehhez primert is használhat­unk, mert ezek a termékek is halványítj­ák az erőteljese­bb színeket az arcon. Remek sminkalapo­k, egyenletes­ebbnek, feszesebbn­ek mutatják a bőrt. A szemhéjra is kenhetőek!

Tipp#3: Ragyogjon!

– Szeretem, ha az arcomon van egy k i s c si l log á s – mondja Brow n. Termékei köz öt t megtalálha­tó egy ink. Ez az egészségi állapotunk­tól, életmódtól és személyisé­günktől is függ – írja a prevention.com. Az UCLA és az Ausztrál Nemzeti Egyetem tanulmánya szerint az agy fiatalon tartását segítik a mindfulnes­sgyakorlat­ok, amelyek épen tartják az agy szürkeállo­mányát, amely elengedhet­etlen a jó memóriához. A meditáció például egy ideális gyakorlat ehhez. csodabalzs­am, amelyet úgy terveztek, hogy ápolja és tökéletesí­tse a bőrt. Formulája olyan tápláló összetevők­et tartalmaz, mint jojobaolaj, argánolaj és E-vitamin, amelyek együttesen hid

ratálják a bőrt.

 ?? ?? Alapozás Az alapozó alá mindig tegyünk hidratálók­rémet
J. Zs.
Alapozás Az alapozó alá mindig tegyünk hidratálók­rémet J. Zs.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary