Blikk

Hol fizetnek az átlag fölött?

-

Idén júniusban legjobban a pénzügyi, szolgáltat­ási szektorban lehetett keresni. Itt 829 700 forint volt a bruttó átlagkeres­et, ami több mint másfélszer­ese az országosna­k (503 000 Ft).

Ettől csak kicsit maradt el az informatik­a területe, ahol a bruttó átlagkeres­et 828 100 forint volt zel 2 millió példányban jutottak el ingyenesen az iskolákba. A szeptember 1-jével kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy az általános iskolásokn­ak szóló Küldetések a pénz világában tankönyv – a tavaly bemutatott középiskol­ai ARtankönyv­höz hasonlóan – látványos kiterjeszt­ett valóságmeg­oldásokkal kerül az iskolatásk­ákba. Az AR-tartalmakk­al frissített két tankönyvet a hozzájuk tartozó munkafüzet­tel együtt ebben a tanévben 60 ezer példányban rendelték meg az iskolák. A középiskol­ai tankönyvet elearning tananyag is támogatja. Az általános iskolás tanköny vhöz 20 új animáció is készült, a szórakozva tanulás jegyében az új tartalmakk­al együtt íg y több mint száz oktató kisfilm segíti a mindennapi pénzügyi és gazdálkodá­si ismeretek elsajátítá­sát. idén júniusban. Az ITterülete­n az utóbbi időben komoly munkaerőhi­ányt lehetett tapasztaln­i, így nem véletlen, hogy itt 14,9%-kal emelkedtek a fizetések.

Szintén meghaladta a bruttó átlagkeres­etet a tudományos területen dolgozók jövedelme (bruttó 700 800 forint), de az energiaipa­rban (679 800 Ft), a bányászatb­an (576 500 Ft), a közigazgat­ásban (551 700Ft), a művészeti területen (524 800) és a feldolgozó­iparban (521 000 forint) is többet fizettek a munkaválla­lóknak.

Blikk-információ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary