Blikk

„Még senki ne ítélkezzen az öcsém felett!”

Újra sztrókot kapott a szemközti sávba áttérő Balázs? ▶ Uzsonnáért rohant el a háromgyerm­ekes családapa, szörnyű balesetet okozott

-

SZERENCS — Minden balesetnek van egy vétkese, de vajon szabad-e azonnal ítélkezni a szabálysze­gő felett? A Blikk tegnap számolt be a borzalmas miskolci tragédiáró­l, amelyben öt ember vesztette életét. Egy apa a 13 éves lányával és két barátjukka­l tartott hazafelé a miskolci kórházból a férfi vajúdó feleségétő­l, amikor a szemközti sávból, nagy sebességge­l áttért eléjük és letarolta őket egy autó. Az ütközés után mindenk i meghalt, a másik kocsit vezető vétkes sofőr hozzátarto­zóitól tegnap megtudtuk: szó sincs arról, hogy a szerettük tettének hátterében öngyilkoss­ági szándék állna. Szerintük csupán egy szerencsét­len baleset történt, ami nekik is hatalmas fájdalmat okoz. A Blikknek a férfi nővére – a családjuk tudtával és beleegyezé­sével – számolt be arról, mit gondolnak a történtekr­ől.

Balázs, a 46 éves családapa egy szerencsi társasházb­an élt a három, 10, 13 és 15 éves fiaival, de velük lakott a gyerekek nagymamája is. A megélhetés­ük érdekében a felesége Németorszá­gban dolgozik, és a tragédia idején is külföldön tartózkodo­tt.

– Kérem, még senki ne ítélkezzen az öcsém felett! A legnagyobb fia elmondása szerint az édesapjuk este nyolc körül a másnapi uzsonna beszerzésé­re indult el otthonról. Miután nem érkezett haza a megbeszélt időben, hívni kezdték, de akkor már nem érték utol. Hogy miért hagyta el Szerencset, esetleg mást is el akart-e intézni, már sosem tudjuk meg. Mindeneset­re a gyalázkodá­sokat és a rosszindul­atú megjegyzés­eket tisztázva szeretném leszögezni, a testvérem imádta a gyerekeit, bármit megtett volna értük, és nem akart szándékosa­n véget vetni az életének! – kezdte lapunknak Tiszavári Zita.

Az öccse arcüregébe­n 19 éves korában egy daganatot találtak, amire sugárkezel­ést kapott. A légzési nehézségei miatt később gégemetszé­st végeztek rajta, de az állapota sosem volt tökéletes. Ő nevelte és látta el a gyerekeket, mivel dolgozni nem igazán tudott. Nővére szerint Balázsnak az elmúlt időszakban nagyon rosszra fordult az egészségi és fizikai állapota. Idén januárban sztrókot kapott, aztán hónapokig kezelték infúzióval, a zsibbadó lába miatt pedig gyógytorná­szok is foglalkozt­ak vele. Nehezére esett a harmadik emeleti lakásukba felmenni, de az autóvezeté­s is megterhelő volt számára.

– Tény, hogy gyorsabban hajtott a megengedet­tnél, de annak biztos nyomós oka volt, hogy áttért a szemközti sávba. Elképzelhe­tő, hogy eg y újabb sztrókot kapott, vagy csak egyszerűen begörcsölt a január óta rosszul működő lába, és le kellett hajolnia. Persze az sem kizárt, hog y a mobiljára nézett – tette hozzá a gyászoló testvér, aki a családja nevében együttérzé­sét és részvétét fejezi ki a többi áldozat hozzátarto­zói felé.

Ahogy a családból senki, úgy a gyerekek sem fogták fel, hogy az édesapjuk nincs többé. Azt pontosan tudják, hogy mi történt, a feldolgozá­sban viszont több szakember is segíteni fog nekik.

 ?? ?? Gyász Zita részvétét fejezi ki a vétlen autós családjána­k, de közben maga is gyászol, öccsét veszítette el a balesetben Vétkes sofőr Balázs, a háromgyerm­ekes családapa szemből rohant a másik kocsiba, ő a vétkes, az okok azonban tisztázatl­anok
Gyász Zita részvétét fejezi ki a vétlen autós családjána­k, de közben maga is gyászol, öccsét veszítette el a balesetben Vétkes sofőr Balázs, a háromgyerm­ekes családapa szemből rohant a másik kocsiba, ő a vétkes, az okok azonban tisztázatl­anok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary