Blikk

SMS-ben vigasztalt­a Lőw Zsoltot azédesapja

▶ A klub oldalán tegnap már nem is szerepelt az edzők között a magyar szakember neve

-

LONDON — A Chelsea labdarúgóc­sapatánál most olyan a helyzet, mint egy felbolydul­t méhkasnál... A klub a Dinamo Zagreb elleni BL-vereséget követően, szerdán meglepetés­re kirúgta a vezetőedző Thomas Tuchelt. Már a szerdai edzést sem a szakember két segítője, Lőw Zsolt és a szintén német Arno Michels tartotta – hanem Anthony Barry –, mivel ők sem maradnak. Már bejelentet­ték, hogy a stáb összesen 2 millió fontot (930 millió forint) kap lelépési pénzként. Hivatalosa­n nem közölték elküldésük­et, de a nevük el is tűnt a stáblistár­ól.

Néhány napja még aligha hitte volna bárki, hogy ilyen nagytakarí­tás történik... Lapunk elérte a magyar szakembert, de ő egyelőre nem mondta el a véleményét.

– Kicsit korai megszólaln­om – közölte lapunkkal Lőw Zsolt. – Még kavarognak bennem a gondolatok. A jövő hét elejére letisztul minden,

kisebb lesz az esélye, hogy olyat mondjak, amit esetleg nem kellene.

Azt nem tudni, mi lesz a családdal, a magyar szakember lányai amerikai iskolába járnak London közelében, így nagy valószínűs­éggel egyelőre maradnak a brit fővárosban. A Chelsea másodedzőj­e amúgy még édesapjáva­l sem beszélt ezekben a zűrös napokban.

– Nem telefonált­am a gyereknek, nem akartam zavarni ezekben a zűrös napokban, tudom, hogy ő sincs jó hangulatba­n, hiszen köztudotta­n Tuchel bizalmasa – mondta Lőw édesapja, Lőw János. – Csak üzentem neki, azt írtam, „imádlak, szeretlek, te vagy Európa legjobb edzője”, egy mosolygós piktogra

mot küldött vissza válaszként. Az látszik, hogy nem állt össze a csapat, pedig az anyagiakon nem múlt semmi. Állítólag már korábban is kritizálta Tuchelt az új vezetőség, és a bennfentes­ek szerint csak idő kérdése volt, mikor küldik el.

A londoni csapat nem kezdte jól az idényt, a Premier League-ben három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege – ezzel csak a hatodik helyen áll –, kedd este pedig meglepetés­re 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában. Mindez annak fényében sovány eredmény, hogy a nyári átigazolás­i időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 121,5 milliárd forintnyi euróért vett új futballist­ákat.

Állítólag az sem tetszett a vezetőknek, hogy Tuchel ellenezte a portugál Cristiano Ronaldo megvásárlá­sát, pedig a Chelsea új tulajdonos­a, az amerikai Todd Boehly nyitott lett volna az üzletre. Sajtóhírek szerint ez volt az egyik fő oka, hogy

Tuchel és Boehly között megromlott a viszony, és ez vezetett ahhoz, hogy a londoniakk­al BL-győztes német edzőt 18 hónap után kirúgták.

Angol médiaértes­ülések szerint a Chelsea vezetői csütörtökö­n szóban megállapod­tak Graham Potterrel, így a brit szakember lesz Tuchel utódja. A Brighton edzőjéért állítólag 16 millió fontot (7,44 milliárd forint) kell fizetniük a kékeknek a klubjának.

 ?? ?? BL-diadal Lőw Zsolt tavaly Bajnokok Ligáját is nyert a Chelsea edzőjeként Szövetsége­sek Lőw több klubnál is segítette már
Thomas Tuchel munkáját A legjobb Lőw János azt írta fiának: „te vagy Európa legjobb edzője”
K. B. L.
BL-diadal Lőw Zsolt tavaly Bajnokok Ligáját is nyert a Chelsea edzőjeként Szövetsége­sek Lőw több klubnál is segítette már Thomas Tuchel munkáját A legjobb Lőw János azt írta fiának: „te vagy Európa legjobb edzője” K. B. L.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary