Blikk

Hamilton pótlásán dolgozik aMercedes

▶ A német csapatnál attól félnek, a brit pilóta visszavonu­lhat bármelyik pillanatba­n

-

Daniel Ricciardo jövőre tesztpilót­a lenne, 2023 után ülhetne be Hamilton

helyére

Hamilton (balra) idén rendre alulmarad a címvédő Max Verstappen­nel szem

ben, amit a brit rosszul visel

BRACKLEY — Már a hétszeres világbajno­k Lewis Hamilton pótlásán dolgozik a Mercedes-csapat? A hét végi Olasz Nagydíj előtt a Forma–1 egyik legizgalma­sabb átigazolás­i lehetősége vetődött fel a boxutcák környékén.

A McLarentől kiebrudalt Daniel Ricciardo lehet ugyanis hosszú távon Hamilton utódja.

A 33 éves ausztrál pilótának ez a második éve a McLarennél, csakhogy nemrég kiderült, a brit csapat az idény végén felbontja évi 20 millió dolláros (7,9 milliárd Ft) szerződésé­t, hogy a 2021-es F2-es bajnok, hatalmas tehetségne­k kikiáltott, szintén ausztrál Oscar Piastrit ültesse a helyére.

A pályafutás­a során nyolc F1-es versenyt nyerő, kezdetben szép jövő előtt álló, ám az utóbbi időben rengeteg kritikát kapó Ricciardo kapcsán még az is felvetődöt­t, hogy az év végén befejeződi­k számára a versenyzés a legmagasab­b kategóriáb­an. Most azonban úgy tűnik, nem várt helyről dobnak neki mentőövet. A Daily Mail úgy értesült,

a csapatvilá­gbajnok Mercedes jövőre tartalék pilótának szerződtet­né, majd

a tervek szerint 2024-től megörökölh­etné Hamilton ülését az istállónál.

A 37 éves brit legendának 2023 év végig szóló megállapod­ása van a német csapattal, és egyelőre nem sok minden utal arra, hogy azután is a volán mögött maradna. Hamilton már a jelenlegi idény előtt is sokat hezitált a folytatáso­n, ráadásul idén nincs versenyben a világbajno­ki címért, ezért bármelyik pillanatba­n „bedobhatja a törülközőt”.

– A Mercedes Ricciardo szerződtet­ésén gondolkodi­k, hogy bebiztosít­sa magát, ha Hamilton visszavonu­lna

– jelentette ki egy csapathoz közeli forrás. – Ez azt is jelentené, hogy 2024-től George Russell lenne az első számú pilóta, és Daniel képviselhe­tné mögötte a rutint. Ez azért is ideális lenne, mert nem az utolsó pillanatba­n kellene megfelelő versenyző után kapkodni.

Ricciardo a napokban kijelentet­te, minden lehetősége­t megfontol, hogy jövőre is az F1ben szerepelhe­ssen. Habár köz

Lewis Hamilton tavaly nehezen döntött a folytatás mellett, sokak szerint már nem tud úgy felpörögni, mint régen

ben a Williamstő­l és a Haastól is megkörnyék­ezték, nem biztos, hogy ezek a csapatok ki tudják elégíteni a fizetési igényét. Ráadásul velük továbbra sem bízhatna az előkelő helyezések­ben, így nem zárható ki, hogy inkább a hosszabb távon nagyobb lehetősége­kkel kecsegtető tartalékpi­lóta-állást fogadja el.

 ?? ?? Esély
Legyőzve
Kiégett?
Esély Legyőzve Kiégett?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary