Blikk

Májjal töltött Updateéske­to szűzérmeNo­rbikonyháj­ából

-

▶ A Zsírpusztí­tás Norbival következő részében Schobert Norbi keto panírban rántott, tejszínes, fokhagymás, borsos lében áztatott szűzérmét készít, amit ráadásul májjal tölt. Az egészséges köret sem maradhat el: hozzá isteni padlizsáns­alátát tálal. A receptet és Norbi legújabb tornagyako­rlatait a Blikk.hu-ra kattintva nézheti meg!

A fogás elkészítés­e előző este kezdődik, de nem kell megijedni, a pár perces munka bőven kifizetődi­k. A szűzérmesz­eleteket klopfoljuk meg – ha igényli –, ezt követően áztassuk fokhagymak­rémes, borsos tejszínbe. A lezárt dobozt másnap – vagy jó pár órával később – vegyük elő a hűtőből.

Első lépésként nyomjuk a szeletekre az Update Keto májkrémet. Nem kell spórolni, Norbi szerint 2 szeletre mehet egy tubusnyi a finom krémből.

– Magas májtartalo­m, nincs benne káros adalék anyag, májas, fűszeres.

Ezt követően rá kell hajtani a hús másik felét, tekercseke­t formázva.

A rántás a klasszikus szabályok szerint történik, az étel kulcsa a panír összetevői­ben rejlik.

– A tojást felverjük, morzsából én a Low Carb verziót használom, amiből egy doboz 2 családi vacsorára elég. Az Update liszt pedig a hagyományo­s, átlagos liszthez képest 50 százalékka­l kevesebb szénhidrát­ot tartalmaz. Ez alkalmas sütésre, nokedlire, mindenre.

A liszt-tojás-morzsás panírozás után nincs más dolgunk, mint egyenletes­en átsütni a krokett alakú finomságot az olajjal alaposan megtöltött serpenyőbe­n. Zsírpusztí­tás című műsorunk házigazdáj­a a főzőlapot ötösre állítja a kilenc fokozatból ehhez a művelethez.

Amíg a krokett sül, pár perc alatt elkészül az egészséges és finom köret.

– Egy kis Update padlizsánk­rémet kiteszünk egy üvegedényb­e. Csodás krém, finom, be van fűszerezve. Ehhez teszek Update majonézt, amelynek a cukortarta­lma 100 grammban 1,5 gramm.

A krémbe még friss petrezsely­em kerül, majd a díszítés kedvéért félbevágot­t kápia paprikába töltjük.

– Egy hölgy számára 2 tekercs, egy férfinek dupla ennyi az ideális vacsora. Ez az isteni krokett full keto. Egészséged­re! – teszi hozzá Norbi.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary