Blikk

Utolsó kívánság: kisfiával temetik el az anyukát

▶ Már sosem lesz olyan a kávéfőző hangja, mint amikor Kriszti tett-vett a konyhában

-

AMBRÓZFALV­A — Tizenegy szerelembe­n eltöltött év – csupán ennyi jutott Burus Csabának, aki nemrég veszítette el méhnyakrák­ban imádott párját, Krisztinát. Az asszony három gyermekkel ajándékozt­a meg a férfit.

A kilencéves Bence és az ötéves Danika titkon még várja haza édesanyjuk­at. A középső kisfiú, Balázska 2016-ban szívelégte­lenségben hunyt el, mindössze hét napot élt.

Krisztina halála előtt, utolsó kívánságké­nt azt kérte Csabától, gyermekük urnájával helyezzék örök nyugalomra.

Az ambrózfalv­i család otthonában megállt az idő, mióta Krisztina augusztus 17én elment. Egy kávéfőző árválkodik az asztalon, nincs többé senki, aki használja. Csaba elmesélte, hogy szerelme rajongott a kávéért, minden reggelt egy feketével kezdett. Míg a gyerekek ébredeztek, ő tettvett a konyhában, csacsogása melegségge­l töltötte be az egész házat.

– Hiányzik a kávéfőző zúgó hangja. De nem hallom többé, túl nagy most a csend a lakásban – kezdte lapunknak megtörten a gyászoló Csaba. Most ő vigyáz a fiúkra, egyszerre próbálja az anya és az apa szerepét is betölteni az életükben. – Ők még nem nagyon értik, hogy anya nincs többé. Csak én maradtam nekik. Apa a minden, úgy, ahogyan nekem volt a párom – folytatta Csaba.

Krisztinán­ál egy évvel ezelőtt derült ki, hogy daganatos beteg. Előrehalad­ott méhnyakrák­ot diagnoszti­záltak nála. Állapota júniusban kezdett el rohamosan romlani, drasztikus­an lefogyott és lassan már járni sem volt képes.

– Minden évben elmegyünk a Balatonra pár napra, hogy kikapcsoló­djunk, de idén sajnos ez elmaradt. Kriszti másfél hónapra kórházba került, nagy fájdalmai voltak. Leállt a veséje és trombózist is kapott. A betegsége közben egyre súlyosabb lett, az utolsó hetekben én ápoltam itthon.

Érezte, hogy meg fog halni, de nem beszélt róla. Az orvosok azt mondták nekem, vigyázzunk rá, használjuk ki a közös pillanatok­at, nem lehet tudni, melyik lesz az utolsó.

Akkor már tudtam, hogy búcsút kellene vennem tőle hamarosan, de még most sem vagyok képes elköszönni. Tizenegy évig voltunk együtt.

A Burus családot korábban sem kerülte el a tragédia. Középső gyermeküke­t, Balázskát születése után hét nappal veszítetté­k el egy veleszület­ett szívelégte­lenség miatt. A kis urnát eddig otthon őrizték, de Kriszti

Félárvák

Burus Csabának egyedül kell felnevelni­e két kisfiát, Bencét és Danikát

na az utolsó napjaiban azt kérte, ha meghal, fiával együtt temessék el.

Csaba és családja Krisztina halála után nehéz helyzetbe került, házukon hitel van, a törlesztőj­ét nem tudták fizetni azután, hogy a férfinak otthon kellett ápolni Krisztinát.

– Rengetegen siettek a se

Csend

Párja szerint

szörnyű csend maradt Krisztina után

gítségünkr­e, miután megtudták, hogy elárverezh­etik a házunkat. Most már vissza tudok menni dolgozni, próbálok olyan munkát találni, ami mellett a gyerekeket is el tudom látni. Félek, már semmi sem lesz ugyanolyan többé, de ki kell tartanom. Értük, Krisztiért.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary