Blikk

Max Verstappen első győzelmére készül Monzában

-

MONZA — Elképesztő formában várja a vasárnapi Forma– 1-es Olasz Nagydíjat a holland Max Verstappen: a Red Bullcsapat regnáló világbajno­ka zsinórban négy futamot nyert meg az elmúlt hétvégéken, amire pályafutás­a során korábban nem volt példa. Igaz, hogy Monzában még sohasem tudott győzni, de teljesítmé­nyét látva nem nagy kockázat azt jósolni, hogy megtörheti az átkot.

A címvédő ráadásul a legutóbbi tizenkét versenyből tízet megnyert, és elképesztő fölénnyel, 109 ponttal vezeti a tabellát Charles Leclerc és Sergio Pérez előtt, innen már kicsi a valószínűs­ége, hogy elbukja a vb-címet... A riválisok számára aggodalomr­a adhat okot, hogy maga a pilóta is úg y kalkulál, jól viselkedik majd kocsija az olaszorszá­g i aszfa ltcsíkon, és nag yon vá r ja a monza i f utamot.

– H a megnézzük az év eddigi részét, az eg yenesekben g yorsak voltunk, és szerintem ez a mostani hétvégén is így lesz. Monza történelmi helyszín, csodálatos pálya elképesztő atmoszférá­val – mondta Verstappen. – Elég megnézni a Ferrari-szur

Esélyes

Max Verstappen 109 ponttal vezet a világbajno­kságon, innen már aligha tudják utolérni

kolók támogatásá­t, hogy lássuk, menyny i re szenvedé - lyesen rajonganak az olaszok az autóversen­yzésért. Mindig szeretek itt vezetni, azt hiszem, versenykép­esek lehetünk és jó eredményt érhetünk el.

A holland zsinórban négy futamot nyert, a Ferrarit hazai pályán is legyőzheti

Pilóták

1. Max Verstappen 2. Charles Leclerc

Sergio Pérez Csapatok

1. Red Bull Racing 2. Ferrari 3. Mercedes 310 pont 201 201

511 376 346

 ?? ?? Fölény
Fölény
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary