Blikk

Zárjuk a nyarat a borfesztiv­állal

Ki ne dobja! ▶ Összeállít­ásunkban néhány ötletet és hasznos tippet is talál ahhoz, hogyan fogjon a munkához 24 24 24 25 24 24 25 19 22

-

Régi szekrények, komódok, székek – sok kedves emlék fűz bennünket hozzájuk, de elhasználó­dtak, elavultnak tűnnek. Egy kis felfrissít­éssel teljesen új külsőt adhatunk

Kisasztal: modernizál­ás 4 lépésben

Csiszoljuk fel a bútor felületét. Ehhez válasszunk nyugodtan érdesebb csiszolópa­pírt, főleg ha az elöregedet­t festékréte­get is el kell távolítsuk. Ha nem volt festve korábban, akkor is érdemes megcsiszol­ni kicsit minden oldalát.

Ezt követően tisztítsuk meg alaposan a felületet a portól és az egyéb szennyeződ­ésektől. nekik. Dobjuk fel a régi bútorokat ahelyett, hogy kidobnánk őket!

Felújítás után a régi bútorok könynyedén, de legalábbis könnyebben beilleszth­etők lesznek otthonunkb­a a modernebb darabok mellé. Ezek még tömör, strapabíró, igazi fából készült bútorok, amelyeket tartósságb­an, anyagminős­égben meg sem közelítene­k a mostani MDF-ből készülő verziók.

Száradás után kezdődhet a festés. Leginkább a krétafesté­k javasolt erre a célra, hiszen jól tapad és nincs szükség előtte alapozásra. A hobbibolto­kban a színválasz­ték is bőséges. A választott árnyalatot először festékheng­errel, nagy mozdulatok­kal is nyugodtan felvihetjü­k.

Részletek: www.eumet.hu

A kisebb hibákat, foltokat, keskenyebb részeket kis ecsettel kenjük át, hogy minél szebb legyen a végeredmén­y.

Ha krétafesté­kkel dolgoztunk, az viszonylag gyorsan, 2-3 óra alatt megszárad, és már kész is a modern kisasztalu­nk.

Vasárnap

Változékon­y idő

Csütörtök

Változékon­y idő

Délelőtt több felhő, csapadékos idő várható, délután már naposra fordul az idő, lecsökken a csapadék valószínűs­ége. Az ország középső sávjában élénk, erős ÉNY-i szél várható. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 14 és 16, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 19 és 25 fok között várható.

Hétfő

Változékon­y idő Péntek

Változékon­y idő, zápor

Kedd

Napos idő Szombat

Változékon­y idő, zivatar

Szerda

Változékon­y idő

Harminc év alatt sokunk számára már-már természete­ssé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthete­tlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a Budapest Borfesztiv­ál, amely idén számos újdonságga­l, káprázatos kínálattal és hatalmas területen várja a borkedvelő nagyközöns­éget. Ahogy azt már megszokhat­tuk, hazánk összes borvidéke képviselte­ti magát a több mint 100 kiállító borász és borkereske­dő által. Díszvendég­ként pedig az Amerikai Egyesült Államokat üdvözölhet­jük: Kaliforniá­ból, Washington államból és Oregonból érkeznek

További részleteké­rt keresse a Kiskegyed e heti számát az újságáruso­knál! fantasztik­us borok, amelyekhez klasszikus amerikai ételeket is kóstolhatu­nk.

Emellett a megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a Budapest Borfesztiv­ál vadonatúj programján­ak, az igazi kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak. A borfesztiv­ál két színpadán igazi stíluskava­lkád várja a fesztiválo­zókat, hiszen pop, blues, dzsessz, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a zenei étlap kínálatán.

Bővebbinfo­rmáció: www.aborfeszti­val.hu

 ?? ?? B. I.
Megjelent
B. I. Megjelent
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary