Blikk

Apja hírneve nélkül is boldogul Mihályfi Luca

- K. B. N.

BUDAPEST — Úgy tűnik, a tehetség öröklődik – az X-Faktor 2022-es évadából legalábbis ezt a következte­tést lehet levonni. Mihályfi Luca már a második a versenyzők között, aki amellett, hogy énektudásá­val elkáprázta­tja a mentorokat, felmenőire is büszke lehet. A fiatal hölgy édesapja Mihályfi Balázs, aki többek között az RTL Klub Keresztany­u cí mű sorozatá na k sztá r ja, édesanyja, Tóth Adrienn pedig operaéneke­s. Luca a szombati műsorban elmondta, szeretne a szülei nyomdokaib­a lépni.

– Ebben a környezetb­en nőttem fel. Nálunk a nem normális volt a normális, egész gyerekkoro­mban kísértem a szüleimet az országban különböző előadásokr­a. Beleszeret­tem ebbe, amit ők csinálnak. Mindig is vonzott a színpad, az éneklés és a színészet – mondta Luca, akinek a produkciój­át négy igennel díjazták a mentorok.

Mihályfi Balázs a Blikknek elmondta, lányát gyerekkora óta óvta attól, hogy a társai azt higgyék, a sikereit ismert szüleinek köszönheti.

– Soha nem szerettem volna, ha a lányomat az alapján ítélik meg, hogy kik a szülei. A zongora- vagy vers- és prózamondó versenyeir­e sem mentem el soha, nehogy az a vád érje Lucát, hogy azért győz, mert az apja az, aki. Az iskolában előfordult, hogy az osztálytár­sai az orra alá dörgölték: „biztos azért kapsz jó osztályzat­ot, mert az apád ismert színész”. Szerencsér­e csak ritkán volt ilyen, de a lányomat nagyon zavarta – mesélte a színművész. – Természete­sen büszke vagyok rá, igaz, tizenkilen­c éve mondom neki, hogy ez a pálya nehéz, de hát melyik nem az?

A színész azt szeretné, ha a most kezdődő időszak Lucáról szólna.

– Az x-faktoros történetbe­n is csak minimálisa­n szeretnék részt venni. Feltételez­em, a közönséget érdekli a színész apuka és tehetséges gyermeke, de semmiképpe­n sem lenne jó, ha az lenne az emberek benyomása, hogy ő az apja miatt az, aki.

 ?? ?? Örökség Lucát mindig is vonzotta a színpad, az éneklés
Örökség Lucát mindig is vonzotta a színpad, az éneklés
 ?? ?? Sportszerű Mihályfi Balázs nem akarja előnybe hozni lányát
Sportszerű Mihályfi Balázs nem akarja előnybe hozni lányát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary