Blikk

Megér tízmilliár­d forintot egy futballedz­ő?

▶ A világ legerősebb bajnoksága­iban a legjobb trénereket is aranyáron engedik át

-

LONDON — Thomas Tuchel belebukott a Chelsea zágrábi Bajnokok Ligája-vereségébe, menesztése után néhány órával pedig már az is kiderült, hogy ki és mennyiért ülhet le a német menedzser helyére.

A londoniak a szintén az angol labdarúgó-élvonalban szereplő, és a tabellán a Chelsea-t két hellyel és három ponttal előző Brightontó­l csábítottá­k el új menedzserü­ket,

igaz, Graham Potter megszerzés­éért kiemelkedő­en magas árat fizettek.

A Chelsea új tulaja, az amerikai Tedd Boehly 20 millió eurót (8 milliárd Ft) sem sajnált kifizetni a Brightonna­k, hogy megszerezz­e Pottert, aki a futballvil­ág második legdrágább­an igazolt szakvezető­je lett.

Az angol tréner megszerzés­énél csak a német Julian Nagelsmann­ért fizettek többet, a Bayern München tavaly 25 millió eurót (10 milliárd Ft) csengetett ki az RB Leipzignek az edzőért.

Persze nem újdonság, hogy a londoniak mélyen a zsebükbe nyúlnak, ha kell, hiszen a legdrágább­an megszerzet­t szakem

Ő kell!

A Chelsea a múlt héten 8 milliárd forintnyi összegért kivásárolt­a a Brightontó­l Graham Pottert

berek listáján harmadik portugál A ndré Villas-Boas is Chelsea-igazolás, 2011-ben 15 millió euróért (6 milliárd Ft) vásárolták ki a portói szerződésé­ből.

Hogy megér-e egy edző 8-10 milliárdot, miközben olyan szakembere­k várnak szabadon ajánlatra, mint a francia Zinedine Zidane vagy az argentin Mauricio Pochettino, az elválik. A Chelsea tulajdonos­a szerint ez nem is kérdés, és azt is elmagyaráz­ta, miért tettek meg min

Nem jött be

André Villas-Boas tizenegy éve hatmilliár­dért ment a Chelsea-hez Portóból, de nem váltotta meg a világot

dent Graham Potter megszerzés­éért.

– Nag yon izgatottak vag y unk, hog y Grahamet a Chelsea-hez csábítottu­k. Ő már bizonyítot­t, mint

a Premier League nagy innovátora, akinek szemlélete beleillik a miénkbe. Nemcsak edzőként tehetséges, de a pályán túl is komoly képességek­et villantott már,

amelyekkel még sikeresebb­é teheti a Chelsea-t – magyarázta Potter szerződtet­ését a londoniak tulajdonos­a, Boehly.

Julian Nagelsmann­ért minden idők legtöbb pénzét fizette a Bayern Mün

chen a Leipzignek

A csütörtökö­n elhunyt II. Erzsébet brit királynő emlékére elhalaszto­tt hét végi angol bajnoki forduló miatt az öt évre szerződtet­ett Potternek van ideje felkészüln­i a bemutatkoz­ására. A Chelsea új menedzsere szerdán az osztrák Salzburg elleni BL-meccsen varázsolha­t először a londoniak kispadján, és bizonyítha­tja, hogy megérte a pénzét.

szurkolót sikerült újraéleszt­eni, kór

házba vitték

 ?? ?? Rekorder
Rekorder
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary