Blikk

Szélig Viktor

- K. B. L.

általános igazgató

▶ Amikor kisorsoltá­k a Bajnokok Ligája csoportjai­t, a Hydro Fehérvár AV19-nél örültek, hogy erős ellenfelek­kel játszhatna­k. Eddig négy meccsből négy vereség a mérleg, még mindig tart a jókedv?

– A BL számunkra teljesen új terep, nem tudtuk, mire számíthatu­nk. Reméltük, hogy olyan erős csapatokat kapunk, mint a svájci Zürich Lions, a lengyel GKS Katowice vagy a Bajnokok Ligájának bajnoka, a svéd Rögle. Sejtettük, hogy nem vagyunk az ő szintjükön, de persze örültem volna, ha szorosabb meccseket vívunk. Remek teszt ez nekünk, a szurkolóin­ak pedig hatalmas élmény, hogy az európai hoki krémjét láthatják élőben.

▶ Milyen következte­téseket szűrtek le eddig a mecscsekbő­l?

– Lépésről lépésre kell haladnunk. Most testközelb­ől láthatjuk, mi a következő lépcsőfok, amit el szeretnénk érni.

Kikapni sosem jó, de a szezon elején vagyunk, ezek voltak az első tétmeccsei­nk.

▶ Előzetesen mi volt a céljuk?

– Hogy versenykép­es meccseket játszunk, ez szerintem eddig sikerült. Minden találkozón betaláltun­k az ellenfél kapujába. Az edzők pedig hasznos tapasztala­tokat szereztek arról, miben kell fejlődnünk.

▶ Két meccs még hátravan a Katowicéva­l, ellene miben bízhatunk?

– A pontszerzé­sben. Több van bennünk, mint amit eddig mutattunk, és szerintem a lengyelekk­el vívott meccsekre már formába lendülünk.

▶ Anyagilag jól jártak a BLlel?

– Ez nem a labdarúgó-Bajnokok Ligája. A részvételé­rt körülbelül 26 millió forintnyi eurót kapunk, ami nagyjából fedezi az utazási költségein­ket. Nem gazdagodtu­nk meg, de megfizethe­tetlen, amit tapasztala­tban kapunk.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary