Blikk

Verstappen­nek nincs ellenfele

-

Előre!

Verstappen (jobbra) hetedikkén­t rajtolt, de gyorsan leelőzte riválisait

MONZA — Max Verstappen megállítha­tatlanul robog a címvédés felé, az Olasz Nagydíjon zsinórban az ötödik futamát nyerte! A monzai Forma– 1-es rajt után a Red Bull Racing sztárja három helyet javítva a neg yedik pozícióba jött fel, majd az ötödik körben a második helyért már a brit George Russellt előzte meg. Az első kerékcseré­ket követően a monacói Charles Leclerc vezetett a holland előtt, aki körről körre faragott a hátrányábó­l. Csatáznia viszont nem kellett a vezetésért, a Ferrari ugyanis két kerékcseré­s stratégiát vállalt, Leclerc a második pozícióban várhatta a hajrát.

A z utol só kör ök b e n a z ausztrál Daniel Ricciardo kiesése után a biztonsági autó közreműköd­ése ug yan felbolygat­ta a mezőnyt, de Verstappen győzelmét semmi sem veszélyezt­ette, mögötte Lec

Csillagos ötös

Max Verstappen zsinórban ötödik sikerét aratta

lerc és Russell ünnepelhet­ett a dobogón.

A holland előnye az egyéni versengésb­en már 116 pont.

– Nagyon jól kaptam el a rajtot, felvettem a ritmust, és gyorsan feljöttem a második helyre. Meleg volt, de így is élveztem a versenyt. Először állhatok a dobogó tetején itt, ez nagyszerű érzés – mondta Verstappen monzai győzelme után.

A Ferrari ezúttal eltérő stratégiát választott, de ez sem volt elég a győzelemhe­z, Leclerc csalódotta­n vette ezt tudomásul. – A tempónkkal nem volt gond, a gumikezelé­s döntött – jelentette ki a második helyen célba ért Leclerc.

Az egyre inkább eldőlni látszó világbajno­ki küzdelem három hét múlva a Szingapúri Nagydíjjal folytatódi­k.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary