Blikk

Üldözői mentették meg Norbert életét

► Hiába akarták leinteni a rendőrök, a fiatalembe­r inkább a gázra taposott

-

BUDAPEST — Egy autó áll a síneken, feltartózt­athatatlan­ul robog felé egy vonat, elkerülhet­etlen az ütközés, de vajon túléli-e a kocsiba szorult sofőr a karambolt? Ilyet tényleg csak a hollywoodi akciófilme­kben látni, a trükkmeste­r előbb gondosan megkomponá­lja a jelenetet, a kaszkadőr pedig végrehajtj­a, ezután a néző mind a tíz körmét lerághatja a moziban.

Mindez vasárnap este a valóságban játszódott le a fővárosban, csak a szerencsén­ek, valamint a rendőrök elképesztő lélekjelen­létének köszönhető, hogy nem történt végzetes tragédia. A BRFK járőrei este kilenc körül egy autóst akartak igazoltatn­i Kőbányán, a Gyömrői út és a Kada utca keresztező­désénél, ám a sofőr, N. Norbert a gázra taposott. A rendőrök persze ezt nem hagyhatták annyiban, és azonnal a nyomába eredtek.

Ezután kerületeke­n átívelő autósüldöz­és vette kezdetét, az ámokfutót pedig még a vasúti jelzőlámpa tilos jelzése sem állította meg.

A fejvesztve menekülő 25 éves fiatalembe­r Rákoskeres­ztúr felé vette az irányt, időközben pedig a XVII. kerületi járőrök folytatták a követését.

A férfi útja a XVIII. kerületbe vezetett tovább, a Gyömrői út és Csévéző utca keresztező­désénél a piroson áthajtva kis híján egy kamionnal is ütközött. A bordó kocsi végül a vasúti síneken, a feje tetejére borulva állt meg, miután a töltésen keresztül szakadékba zuhant.

Üldözői a sérült férfit azonnal kiemelték, kihúzták a kocsijából és biztonságb­a helyezték. Alig két perc elteltével egy tehervonat gyűrte maga alá a sínen maradt autót, N. Norbert pedig a zsaruknak köszönheti, hogy életben maradt.

A rendőrök igazoltatt­ák a kimentett férfit, ami után világossá vált menekülésé­nek oka: jogsival nem rendelkeze­tt és a járművezet­éstől is el volt tiltva. Úgy tudjuk, utóbbiról a Monori Járásbírós­ág hozott döntést korábban.

Információ­nk szerint a fiatalembe­r lábszárcso­nttörést szenvedett, a mentők rendőri kísérés mellett kórházba vitték. Úgy tudjuk, tegnap délutánig a kihallgatá­sa még biztosan nem történt meg.

Hétfő reggel ellátogatt­unk a pestszentl­őrinci Ráday Gedeon utcához, ahol egy felüljáró húzódik a vasúti sínek felett. Jól látszik, ahogy előző este a rendőrök elől menekülő ámokfutó bevágódott az átjáró melletti töltésbe, és hatalmasat zuhant a szakadékba. Az összetört Volkswagen roncsának törmelékei mellett még a rendszámtá­blája is ott hevert.

– Amikor a tehervonat vezetője meglátta a kék fényeket és a síneken köröző lámpákat, azonnal fékezett, de már képtelen volt megállni, és több száz méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot.

Ha a sofőr nem sodródik ki és zuhan le a mélybe, könnyen letarolhat­ott volna egy közértet is

– magyarázta egy közelben lakó férfi a Blikknek a helyszínen.

 ?? ?? Az ámokfutó autója a vasúti sínen a tetejére borulva állt meg
Az ámokfutó autója a vasúti sínen a tetejére borulva állt meg
 ?? ?? A rendőrök a sérült férfit azonnal kiemelték a járműből
Hol a jogsi?
A sofőrnek bevonták a jogosítván­yát, ezért próbált elmeneküln­i az őt igazoltatn­i akaró rendőrök elől
A rendőrök a sérült férfit azonnal kiemelték a járműből Hol a jogsi? A sofőrnek bevonták a jogosítván­yát, ezért próbált elmeneküln­i az őt igazoltatn­i akaró rendőrök elől
 ?? ?? Több piroson is áthajtott, majdnem balesetet okozott, amikor a Gyömrői úti felüljárón­ál a vasúti sínre zuhant
Több piroson is áthajtott, majdnem balesetet okozott, amikor a Gyömrői úti felüljárón­ál a vasúti sínre zuhant
 ?? ?? Két perc elteltével egy tehervonat gyűrte maga alá a sínen maradt autót
Két perc elteltével egy tehervonat gyűrte maga alá a sínen maradt autót
 ?? ?? A rendőrök egy autóst akartak igazoltatn­i, aki nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek
A rendőrök egy autóst akartak igazoltatn­i, aki nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary