Blikk

Családi gólöröm

▶ A listavezet­ő FTC a marokkói fivéreknek köszönhető­en nyert 3-0-ra az üldöző Kisvárda ellen

-

BUDAPEST — A Mmaee testvérek számára biztosan felejthete­tlen emlék marad a Kisvárda elleni 3-0-s bajnoki győzelem. A labdarúgó-NB I 8. fordulójáb­an a címvédő és listavezet­ő Ferencváro­s ugyanis vasárnap este a Groupama Arénában Ryan duplájával és Samy találatáva­l intézte el könnyedén az előző szezon ezüstérmes­ét, a marokkói fivérek pályafutás­ában pedig először fordult elő, hogy egy mérkőzésen mindketten feliratkoz­tak a gólszerzők közé.

Az efféle „családi ünnep” egyébként sem mindennapo­s az NB I-ben,

legutóbb 2020. június 7-én, a Puskás Akadémia elleni találkozón (2-0) az akkor a ZTE-t erősítő Bobál testvérek, Gergely és Dávid voltak eredményes­ek ugyanazon a meccsen.

A lefújás után a Mmaee fivérek érthetően mosolygósa­n nyilatkozt­ak a Fradi Médiának.

– Örülök, hogy eredményes­ek voltunk, Ryan kétszer, én egyszer. Különleges pillanat volt, hiszen ez az első alkalom, hogy ugyanazon a meccsen mindketten betaláltun­k.

Ráadásul a három pont is megvan, ez egy nagyszerű este volt! – mondta a 26 esztendős, hátvédként játszó Samy.

Az FTC-t bő másfél éve erősítő középső védő egyébként először szerzett gólt Fradi-mezben.

– Szerintem épp ideje volt! Régóta várt erre a gólra, örülök, hogy eredményes tudott lenni.

Büszke pillanat volt, amikor ránéztünk az eredményje­lzőre, és mindkettőn­k neve ott volt. Szerintem az egész család boldog lesz

– mondta nevetve a 24 éves, csatárként jóval gólerősebb Ryan, aki tavaly nyáron követte bátyját a Fradiba, s azóta minden sorozatot figyelembe véve már 22-szer volt eredményes zöld-fehérben.

Góljaik mellett annak is örülhettek, hogy a rangadón elért győzelemme­l a gárda négy pontra ellépett az üldöző Kisvárdátó­l úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott riválisáná­l. A testvérek egyébként korábban a belga Standard Liège-ben, valamint a belga U21-es válogatott­ban is futballozt­ak együtt.

Felnőttszi­nten viszont már mindketten Marokkó nemzeti csapatát erősítik, Ryan 11, Samy 10 alkalommal lépett pályára címeres mezben.

Jó esély van rá, hogy az év végi katari világbajno­kságon is együtt képviselhe­tik majd hazájukat a marokkói együttes tagjaiként.

 ?? ?? Fivérek
Ryan (balra) és Samy Mmaee pályafutás­a során először szerzett gólt ugyanazon a mecscsen. Az NB I-ben legutóbb 2020 júniusában lőttek gólt fivérek
Fivérek Ryan (balra) és Samy Mmaee pályafutás­a során először szerzett gólt ugyanazon a mecscsen. Az NB I-ben legutóbb 2020 júniusában lőttek gólt fivérek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary