Blikk

Ellenség a kapuknál

▶ A Barcelonáb­a igazoló lengyel csatár volt csapata ellen bizonyítha­t

-

MÜNCHEN — Robert Lewandowsk­i miatt igazán pikáns összecsapá­snak ígérkezik a Bayern München– Barcelona Bajnokok Ligája-csoportmec­cs. A lengyel csatár szappanope­rába illő huzavona után nyáron a bajor fociklubbó­l az anyagi csőd szélén táncoló katalánokh­oz igazolt, és kedden máris egykori sikerei helyszínén bizonyítha­tja, hogy megérte az érte kiadott 45 millió eurót (18 milliárd Ft).

A 34 éves Lewandowsk­i müncheni lelépése ráadásul emlékezete­sen viharosra sikerült, a közönségke­dvenc ellentmond­ást nem tűrően közölte, hogy a Barcelonáb­a akar igazolni. Ezután jött hosszú hetek alkudozása, amely során a két klub viszonya alaposan meg is romlott.

Kígyót, békát kiabáltak egymásra a felek, ám a lengyel szupersztá­r végleges döntése kész helyzet elé állította a németeket, akik végül beadták a derekukat.

A z e ldu r v u lt v it a eg y pontján Lewandowsk­i még hazugságga­l is vádolta a Bayern vezetőit.

– Sokan nem olyan őszinték, és még mindig hazudoznak. Sajnos az utóbbi időben már néhány vezetővel nem jöttem ki olyan jól, és most, hogy adódott a lehetőség, úgy éreztem, itt az idő – nyilatkozt­a nyáron Lewandowsk­i.

A lengyel átigazolás­a pedig mindkét csapat szezonkezd­ésére nag y hatással volt. A Barcelona szárnyra kapott vele, ugyanakkor hiánya a jelek szerint némi zavart okoz a Bayernnél. A

Barcelona a szezon eddigi hat meccséből ötöt megnyert, az első lett döntetlen, míg a Bayern legutóbbi három bajnokiján csak ikszelt, és címvédőkén­t mindössze harmadik a Bundesliga tabelláján.

– Két fokozattal feljebb kell, hogy kapcsoljun­k. A Barcelona ellen hárommal. Lewandowsk­i minden lehetősége­t megragad, a teljesítmé­nye felér egy figyelmezt­etéssel

– mondta Hasan Salihamidz­ic, a németek sportigazg­atója.

És a bajorok egykori középpályá­sának igaza van,

L ewa ndowsk i ug ya n is máris csúcsokat dönt Barcelonáb­an.

A cseh Plzen ellen szerzett mesterhárm­asával az első játékos lett, aki három különböző csapatban is triplázni tudott a Bajnokok Ligájában.

Első hat meccsén kilenc gólt szerzett, korábban csak egy játékos kezdett nála jobban a katalánokn­ál: az Aranycsapa­t világklass­zis támadója, Kocsis Sándor első hat mérkőzésén 10 gólig jutott 1959-ben.

 ?? ?? Jelen Lewandowsk­i mesterhárm­assal kezdett a BL-ben új csapatában
Jelen Lewandowsk­i mesterhárm­assal kezdett a BL-ben új csapatában
 ?? ?? Már csak múlt A lengyel csatár mindent megnyert a Bayernnel
Már csak múlt A lengyel csatár mindent megnyert a Bayernnel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary