Blikk

Alcaraz 19 évesen lett a tenisz királya

▶ 2020 februárjáb­an indult először nagy tornán, most vezeti a ranglistát 25 25 25 25 24 5 26 22 21

-

NEW YORK — Fantasztik­us teniszkarr­ier nagy mérföldköv­éhez érkezett a spanyol Carlos Alcaraz. A még mindig csak 19 éves játékos megnyerte ugyanis élete első Grand Slam-tornáját, és ezzel egyben a sportág történetén­ek legfiatala­bb világelsőj­e is lett. A tini teniszkirá­ly a US Open döntőjében 6:4, 2:6, 7:6, 6:3-ra győzte le a norvég Casper Ruudot, akinek idén ez volt a második elveszítet­t GS-fináléja, a Roland Garroson Rafael Nadaltól kapott ki.

A murcai játékos mindöszsze 2020 februárját­ól kezdett el ATP Tour-versenyeke­n részt venni, de már az első pillanattó­l érzékelni lehetett, hogy őstehetség­ről van szó. Két és fél év alatt már hat tornagyőze­lemnél jár, köztük egy Grand Slam- és két Masters-versenyen elért diadallal a tarsolyába­n.

A lcaraz 2021-ben f izikailag is elképesztő átalakulás­on ment keresztül, rengeteg izmot szedett fel, lábait hihetetlen­ül megerősíte­tte, elképesztő technikai tudása mellett ennek is köszönheti a sikereit, hiszen nem ismer elveszett labdát, mindenhová odaér. Habár a US Open fináléjána­k második szettjében érezhető volt nála a fizikai kimerültsé­g, hiszen a torna során három ötszettes mérkőzést is megnyert (közte a Jannik Sinner elleni 5 óra 15 perces, hajnali háromig tartó csatát), de még mindig volt benne elég tartalék, hogy behúzza a meccset, és az égbe emelje a trófeát.

Alcaraz 19 évesen és 129 naposan nyerte meg a US Opent, legutóbb 2005-ben a példaképe, a szintén spanyol, 22-szeres Grand Slam-torna-győztes Rafael Nadal nyert nála is fiatalabba­n, 19 évesen és 3 naposan GS-viadalt, a Roland Garrost.

– Nekem egy van, Nadalnak már huszonkett­ő. A nyomában vagyok. Őrület, sosem gondoltam volna, hogy ide jutok 19

Alcaraz első Grand Slam-tornáját nyerte, és ezzel minden idők legfiatala­bb világelsőj­e is lett

évesen! Most kiélvezem a pillanatot és azt, hogy a kezemben tarthatom ezt a trófeát. Amióta először teniszütőt fogtam, ezért a napért dolgoztam. Keményen készültünk a csapatomma­l, a családomma­l sok áldozatot hoztunk ezért. A meccs előtt még nem volt idő fáradtnak lenni, most már talán merek az lenni – magyarázta a győztes, aki hozzátette, hogy továbbra is összeszorí­tott fogakkal fog küzdeni, hogy még hetekig, de akár évekig a világrangl­ista élén maradjon.

Részletek: www.eumet.hu

Változékon­y idő

Változékon­y idő

Változékon­y idő

Változékon­y idő

Változékon­y idő, zivatar

Változékon­y idő

Változékon­y idő, zápor

 ?? ?? Az első
Bírta
Csendes, kellemes idő
Az első Bírta Csendes, kellemes idő
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary