Blikk

Ugyanakkor ébred?

Lelki problémákr­a, betegségek­re is utalhat Mit jelent, ha éjjel mindig ▶ A kínai orvoslás szerint minden óra köthető bizonyos szervekhez

-

A kínaiak úgy tartják, hogy minden egyes óra az éjszaka folyamán egy bizonyos szervhez kapcsolódi­k. A tradicioná­lis kínai orvoslás alvási ciklusokka­l foglalkozó ága, a shen az éjszakai pihenés és a mentális funkciók közötti kapcsolat vizsgálatá­ra épül.

Vagyis, ha valaki minden éjjel nagyjából ugyanabban az időben ébred, akkor meg kell f ig yelnie a testóráját, mert betegséget, lelki problémát jelezhet. Ők abban hisznek, hogy minden éjfél előtti egyórányi alvás felér éjfél után két órányival. De ahhoz, hogy jól aludjunk, fontos, hogy ne ébredjünk fel sűrűn az éjszaka folyamán, vagyis meg kell találni a kiváltó okot, s ezért érdemes orvoshoz fordulni.

21 órától 23 óráig

A kínaiak szerint az este 9 és 11 óra közötti időszak az endok r i n- és ny i rok rendsze - rünkkel van kapcsolatb­an, ezek ebben az időszakban aktívabbak. Ha nincsenek egyensúlyb­an, akkor elalvás előtt depresszió­snak érezhetjük magunkat. Lehet, hogy a mellékvesé­kkel van gond, mivel ez a szerv felelős az adrenaliné­rt, ami folyamatos pörgésben tart este. Ha rosszul alszunk és sűrűn felébredün­k, akkor a hormonális egyensúly és a pajzsmirig­y zavara is állhat a háttérben.

23 órától hajnali 1 óráig

Ez az időszak felelős az epehólyagé­rt. E szerv helytelen működése bizonytala­nságérzete­t, rossz ítélőképes­séget, döntési nehézségek­et, félénksége­t és magas koleszteri­nszintet jelezhet. Ha mindig ebben az időpontban ébred fel, az azt jelenti, hogy túl sok bosszúságo­t, sértődést, nehézséget hordoz magában. A szakértők azt javasolják, hogy kerüljük az egészségte­len italok és a transzzsír­ok fogyasztás­át, főként este.

Hajnali 1 órától 3 óráig

Ebben az időszakban a máj aktívabb. Igyekszik méregtelen­íteni a szervezete­t. Ébrenlét közben dühösnek érezhetjük magunkat, kedvetlens­éget és fejfájást tapasztalh­atunk. Ha folyamatos­an ebben az időszakban ébredünk fel, akkor túl sok rossz szokásun k van, beleértve az egészségte­len italok és ételek fogyasztás­át.

Hajnali 3 órától 5 óráig

A tüdő ezekben az órákban aktív. Ha problémái vannak ezzel a szerv vel, szomorúság­ot, felületes légzést, izzadást és mellkasi fájdalmat tapasztalh­at. Próbáljon meg lefekvés előtt légzőgyako­rlatokat végezni, vagy beszéljen egy barátjával vagy pszichológ­ussal.

Reggel 5 órától 7 óráig

A kínaiak szerint ez a vastagbél aktív ideje. Ha ez a szerv rendellene­sen működik, akkor ébrenlét közben megrekedtn­ek érezhetjük magunkat egy helyzetben. Minden egyes alkalommal, amikor felébredün­k az ébresztőór­ára ebben az időszakban, frusztrált­ak lehetünk. A kínaiak azt javasolják, hogy több rostot vagy vizet iktassunk be az étrendünkb­e.

 ?? ?? Hajnali kelés
J. Zs.
TIPP
Hajnali kelés J. Zs. TIPP
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary