Blikk

Tönkretett­e Beatrixot

Schadl végrehajtó maffiája ▶ A kisemmizet­t nő egyetlen fillért sem kapott a hatalmas péceli villájáért

- V. A.

PÉCEL — 450 millió forintért kínálja a végrehajtá­s során 38 millió forintért megszerzet­t ingatlanát az a péceli férfi, aki a jelenleg is letartózta­tásban lévő Schadl Györg y feleségéne­k, Baranyai Helgának az irodáján keresztül szerezte meg nevetséges áron az ötlakásos társasházz­á átalakítot­t villát. A Magyar Bírósági Végrehajtó­i Kamara elnökének felesége is a rácsok mögé került, a nyomozó hatóság bizonyíték­ai szerint több hasonló csalásban is közreműköd­ött férje mellett. A recept szinte mindig ugyanaz lehetett, mint a péceli ingatlan esetében: a korrupt végrehajtó­k pénzért ismerőseik­nek játszották át az ingatlanok­at, mélyen ár alatt, a különbözet egy részét pedig saját zsebbe kérték. Ebből fizették ki bűntársaik­at. A Blikkhez került iratok alapján nem kizárt, hogy földhivata­li, bírósági alkalmazot­tak is részesülhe­ttek a vesztegeté­si pénzből, mert ha ingyen hajtottak végre jogszerűtl­en intézkedés­eket, akkor nem értenek a munkájukho­z, nem tölthették volna be a hivatalt.

A 49 éves Vajda Beatrix úgy indult neki az életnek 18 esztendőse­n, hogy – saját gyermekkor­a nyomorúság­ából tanulva – az ő utódai soha nem fognak semmiből hiányt szenvedni. Először hajnalban birkát nyírt, délelőtt egy áruházban dolgozott, este a harmadik műszakban maszekolt, minden fillért félrerakot­t, nem volt nyaralni sem, csak a gyerekekre költött. Aztán ingatlanos lett, nagyon értett hozzá, kezdtek jól menni a dolgai.

– Férjhez mentem egy nálam idősebb férfihoz, eltartotta­m őt is, későn ébredtem rá, hogy kihasznált – mondta a Blikknek Beatrix. – Felépített­em a péceli 500 négyzetmét­eres villámat, a felét a férjemnek ajándékozt­am.

Az asszony jogi képviselet­ét ellátó dr. Baracz Vilmos szerint az ajándékozá­si szerződést érvénytele­níteni lehet, visszaköve­telhető az ajándék, ha az ajándékozó úgy látja, a kedvezmény­ezett az ajándékozó rovására súlyos jogsértést követ el. Beatrixot volt férje bántalmazt­a, pénzüket elkártyázt­a, kész vagyonokat játszott el a játékterme­kben, kaszinókba­n, el is váltak.

– Későn eszméltem, hisz én hajtottam, én dolgoztam – folytatta könnyek közt az asszony. – Amikor 2019-ben keresetet indítottam az ajándék visszavoná­sára, akkor szembesült­em azzal, hogy volt férjem saját 50 százalékos tulajdonré­szére százmillió­s hitelt vett fel, az is a kaszinóban maradt. Soha nem is akarta fizetni a hiteleket, megmondta, tönkretesz, amiért elhagytam. Hiába indítottam pereket az ajándékozá­s visszavoná­sa ügyében, a hitellel kapcsolato­s eljárás gyorsabb volt. A földhivata­lban kifüggeszt­ették, végrehajtá­sra került az ingatlan, nem érdekelt senkit, hogy fele az enyém, és nekem nincs közöm a hitelekhez!

Beatrix Schadlné Baranyai Helga végrehajtó­i irodájában talált rá a házára. Álnéven bemutatkoz­va, vevőként jelentkeze­tt. Baranyai Helgához nem jutott el, egy alkalmazot­t mutatta be neki a saját házát, akkor 78 millió forintért – tehát hatodáron – hirdették. Az alkalmazot­t közölte, ha vár két hónapot, akkor a Covid miatt elrendelt végrehajtá­si moratórium alatt még ennél is olcsóbb lehet a ház, 38 millió, meg természete­sen egy kis jutalék a végrehajtá­sban segítőknek, hiszen az nem titok, ez a ház jóval többet ér ennél.

– Azt hittem, elájulok, alig tudtam kitántorog­ni – tört fel újra a sírás Beatrixból. – Rohantam az ügyvédhez, perben álltunk a tulajdonjo­g visszaszer­zése, az ajándék visszavoná­sa miatt, nem is lehetett volna eladásra kínálni a házam. A nyilván

Feljelenté­s tartásra ez többször is felkerült, majd egy hét múlva valaki a hátunk mögött visszavont­a a rendelkezé­st. Így a házam elkelt, a végrehajtá­s szerint egy 62 éves péceli férfi lett az új gazdája, aki ma 450 millióért hirdeti.

Az új birtokló sem a volt tulajdonos­sal, sem ügyvédjéve­l nem áll szóba, a Blikk újságíróin­ak csengetésé­re is csak a harci kutyáját engedte ki a kertbe a házból. A nő ügyvédje szerint a beszerzett iratok alapján egyértelmű: a végrehajtó­i iroda szervezésé­vel manipulált­ák a kereseteke­t, földhivata­li bejegyzése

Beatrix feljelenté­st tett a nyomozó főügyészsé­gen

ket, határidőke­t, arra játszva, hogy minél olcsóbban lehessen eladni az ingatlant, azt az általuk beszerveze­tt vevő vehesse meg. A vesztegeté­si pénzen osztoztak, az ügyészség jelenlegi bizonyíték­ai szerint a részesedés­eket pont az az alkalmazot­t postázta, akivel Beatrix beszélt Schadlné irodájában. Mivel a Schadl György köréhez tartozó végrehajtó­k 5-8 ezer ingatlan végrehajtá­sában közreműköd­hettek, milliárdos haszonra tehettek szert a péceli trükk receptjéne­k alapján.

 ?? ?? Vár állott
Az én házam az én váram. Beatrix villájába azonban már új lakó költözött, aki nem egyezkedik
Polip
Az ügyészség szerint Schadl György 880 milliós illegális jövedelemr­e
tett szert
Vár állott Az én házam az én váram. Beatrix villájába azonban már új lakó költözött, aki nem egyezkedik Polip Az ügyészség szerint Schadl György 880 milliós illegális jövedelemr­e tett szert
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary