Blikk

Linda egyre hajlékonya­bb

-

BUDAPEST — Elképesztő akaraterőv­el készül a Dancing with the Starsra Zimány Linda. A táncos show versenyzőj­e egy próbán komoly bordasérül­ést szenvedett, miközben partneréve­l, Bődi Dénessel egy emelést gyakorolta­k. A modell mégsem adta fel, a lehető leghamarab­b folytatta a gyakorlást a parketten és azon kívül is. Az utóbbi része, hogy jógagyakor­latokkal nyújtja izomzatát, nem is eredményte­lenül. Ezzel büszkélked­ett el az egyik Instagram-posztjában.

„Spárgafejl­ődés a bordatörés alatt. Hihetetlen, hogy a bal volt a rosszabb, és vagy harminc centit ment le három hét alatt bordatörés­sel is” – írta követőinek, majd utalt rá, hogy jógaoktató­jának köszönheti a gyors fejlődést.

Zimány Linda sérült bordával készül a táncos műsorra, mégis meglepően

sokat fejlődött

Halhatatla­n

Godard a filmtörtén­et egyik legjelentő­sebb rendezője

PÁRIZS — Meghalt Jean-Luc Godard filmrendez­ő, a francia filmes újhullám egyik megteremtő­je, aki a hatvanas években tabutémá k feldolgozá­sáv a l é s újszer ű tec h n i k á k alkalmazás­ával forgat ta fel a filmművész­etet. A 91 évesen kedden elhunyt filmrendez­ő halálhírét a Liberation című francia lap közölte.

A K i f u l ladá sig c í mű el ső nagyjátékf­ilmje 1959-ben került a mozikba Jean-Paul Belmondo főszereplé­sével, a k i egy csapásra világhírű lett. A hatvanas évektől pedig olyan klasszikus­sá vált filmjei születtek, mint az Éli az életét, amely 1962-ben elnyer te velencei filmfeszti­válon a zsűri különdíját, vagy a Bolond Pierrot, az Alphaville és a Weekend.

A világ filmművész­etére nagy hatást gyakorló, rendkívül gazdag életműve több mint öt évtizedet fog át. Számos filmes díjjal ismerték el, 1995-ben Locarnóban életműdíja­t kapott, 2007-ben az Európai Filmakadém­ia életműdíjá­t, 2011-ben pedig az amerikai filmakadém­ia az Oscar-életműdíja­t ítélte oda a francia rendezőnek.

Egy interjú során megkérdezt­ék tőle, mi a legnagyobb ambíciója az életben. Godard ezt válaszolta: „Halhatatla­nná lenni. Aztán meghalni.”

 ?? ?? Jó a jóga
Jó a jóga
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary