Blikk

Az 5 legutóbbi találat Madridban 12 év után lőhetújrag­ólt Késik Zverev visszatéré­se magyarfoci­sta

▶ Szoboszlai és Orbán is betalált a hétvégi bajnokin, a BL-ben ismételne a két válogatott ász

-

HAMBURG — Újabb egészségi probléma miatt lemondta szereplésé­t a Davis-kupában Alexander Zverev, a legutóbb június elején pályára lépő német teniszező szalagszak­adás miatt hagyta ki a nyarat, most pedig csontödéma késlelteti a visszatéré­sét.

MADRID — A szerdai Bajnokok Ligája-játéknap magyar szempontbó­l legizgalma­sabb párharcát a Santiago Bernabéu Stadionban játszszák, ahol a címvédő, spanyol Real Madrid a három magyar válogatott futballist­át foglalkozt­ató, német RB Leipziget fogadja (M4, 21).

A mérkőzés azért is lehet érdekes, mert nagyon ritkán adatik meg egy hazánkfián­ak, hogy gólt szerezzen a világ egyik legismerte­bb futballsze­ntélyében, most azonban

nincs kizárva, hogy Szoboszlai Dominik vagy Willi Orbán révén magyar találatnak tapsolhass­unk, Gulácsi Péter pedig a kapuban mutasson be bravúrokat.

Hogy mennyire unikumnak számít a magyar gól a Bernabéuba­n, jól jelzi, hog y ilyenre legutóbb 2010. május 2-án, azaz 12 éve, Vadócz Krisztián révén került sor. A korábbi magyar válogatott középpályá­s 80 ezer madridi szurkoló előtt szerzett 2-1-es vezetést az Osasunának, csapata azonban végül így is kikapott 3-2-re.

40 évvel ezelőtt, 1982. október 20-án Kiss Sándor, az Újpesti Dózsa csatára is bevette a Real Madrid kapuját a spanyolok otthonában KEK-mérkőzésen,

ám a lila-fehérek 3-1-s vereséget szenvedtek, összesítés­ben pedig 4-1-gyel kiestek a kupasoroza­tból.

– Az egyenlítő gólt szereztem, Szűcs Jani elment a jobb szélen, a beadása után pedig egyet még pattant a labda előttem, mielőtt a kapuba vágtam. Óriási nyomást helyezett ránk a Real, de sokáig jól tartottuk magunkat. A játékvezeo­ton 0-1, gólszerző:

Real Madrid–Újpesti Dó

1982. 10. 20. KEK: Kiss Sándor 1961. 09. 20. BEK: Pál László 1961. 03. 26. spanyol bajnoki: Kubala László

tők viszont addig engedték a játékot, hogy a 92. percben megkaptuk a harmadik találatot is. Bár itthon nem volt akkora visszhangj­a, örök élmény marad a gólom, és az, hogy Puskás Öcsi, aki akkor még kint élt Madridban, vendégül látta az egész csapatot – mesélte a Blikknek Kiss.

Nagyszerű lenne, ha a szerdai BL-csoportmec­csen Szoboszlai lába is elsülne. A középpályá­s, akit Lipcsébe igazolása előtt a Real Madrid is szeretett volna szerződ

Milan–Dinamo Zagreb Chelsea–Salzburg

Sahtar Donyeck–Celtic Real Madrid–RB Leipzig

2010. 05. 02. spanyol bajnoki: Vadócz Krisztián 1985. 05. 22. UEFA-kupa: Májer Lajos

Osasuna 3-2, gólszerző: zsa 3-1, gólszerző: szerző:

Real Madrid–Vasas 3-1, gól

Barcelona 3-2, gólszerző: 18.45, Sport 2 21.00 18.45 21.00, M4 tetni, a hétvégén bomba gólt lőtt a Dortmund elleni 3-0-s siker során.

– Gyerekkoro­mban a Real Madrid volt a kedvencem, édesapám ki is vitt egy mérkőzésér­e.

Álmom válik valóra, hogy a Bernabéu Stadionban játszhatok, s ha úgy sülne el a dolog, mint a Dortmund ellen, az lenne a pont az i-re

– mondta Szoboszlai az ARENA4-nek.

A z A csopor tba n eredet i leg keddre kiírt Rangers–Napoli mecscset is szerdán játsszák.

Köbenhavn–Sevilla 21.00 Manchester City–Dortmund 21.00, Sport 2

Juventus–Benfica Maccabi Haifa–PSG

Real Madrid–

Real Madrid–Vide

Real Madrid– 21.00 21.00, Sport 1

 ?? ?? milliárd forintos (1 milliárd euró) kivásárlás­i árat határoz meg a Barcelona labdarúgóc­sapata 18 éves szupertehe­tsége, Gavi új szerződésé­ben. A spanyol középpályá­s jelenlegi kontraktus­a 2023-ig szól, s hamarosan várhatóan 2026 nyaráig kötelezi el magát a Barcához.
milliárd forintos (1 milliárd euró) kivásárlás­i árat határoz meg a Barcelona labdarúgóc­sapata 18 éves szupertehe­tsége, Gavi új szerződésé­ben. A spanyol középpályá­s jelenlegi kontraktus­a 2023-ig szól, s hamarosan várhatóan 2026 nyaráig kötelezi el magát a Barcához.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary