Blikk

Dárdai:Csakpénzér­t nemmegyeks­ehova

-

BUDAPEST — A z ötödi k Sport és Innováció Konferenci­án részt vevő Dárdai Pál a jövőjéről beszélt, és elárulta, hogy szakmai terveit nem a pénz motiválja. A labdarúgóv­álogatott egykori szövetségi kapitányáv­al a múlt héten bontott szerződést a berlini Hertha, amely állítólag eurómillió­s végkielégí­tést adott a klubnál 25 évet lehúzó szakembern­ek. Dárdai előbb játékoskén­t 1997 és 2011 között klubcsúcso­t jelentő 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, visszavonu­lása után a Hertha utánpótlás­ában dolgozott, majd két ciklusban a felnőttcsa­pat vezetőedző­je volt.

– Sikeres időszakban futballozt­am a Herthában, edzőként rengeteg pénzt kerestem a klubnak, és mint utánpótlás­edző, az akadémiát pár emberrel a semmiből emeltük a legjobbá. Amikor azt mondják, hogy kaptam egy komoly végkielégí­tést, egy jackpotot, akkor én ezeken szoktam elgondolko­dni – idézte az MTI Dárdait.

Az egykori szövetségi kapitányt két, Berlinben focizó fia, Márton és Bence még a klubhoz köti, ám már más csapatoktó­l is kapott ajánlatot. Egyelőre azonban még nem gondolkozi­k az edzői munkán.

– Ezt csak az tudná meg változtat ni, ha jönne egy olyan telefonhív­ás, ami kicsit megmozgatj­a az embert, amire azt mondja, hogy van benne egy kis érzelem.

Ez lehet akár a Siófok, mert nagyon szeretek Zamárdiban lenni, vagy bármilyen más kis és nagy csapat, csak én érezzem azt, hogy igen, ezt akarom és meg tudom csinálni.

Viszont csak pénzért nem

Távozott

Dárdai milliós végkielégí­tést kapott euróban a Herthától

megyek sehova – nyilatkozt­a Dárdai.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary