Blikk

F1-es sztárokba botlott a világbajno­k kajakos

▶ Élete első versenyét látta a helyszínen, ami örök emlék marad számára

-

MONZA — Felejthete­tlen élményekke­l gazdagodot­t élete első Forma–1-es futamán a múlt heti Olasz Nagydíjra szurkolóké­nt kilátogató világ- és Európa-bajnok kajakos, Nádas Bence. A halifaxi vb-n és a müncheni Eb-n Kopasz Bálinttal K–2 500 méteren nemrég egyaránt aranyérmet szerző klasszist lenyűgözte a viadal hangulata, s több pilótával „civilben” is összefutot­t.

Az MVM Szeged VE 26 esztendős versenyzőj­e a hétszeres világbajno­k Lewis Hamiltonna­k szurkolva szeretett bele a sportágba.

– Akkor kezdtem el követni az F1-et, amikor debütált, azóta a kedvenc pilótám, végigkísér­tem a karrierjét. Az elmúlt években is szerettem volna kimenni egy futamra, most ezt meg is tettem végre.

Féltem a pletykák miatt, hogy jövőre esetleg már nem versenyez, úgyhogy idén mindenképp­en ki akartam menni egy versenyre a szezonom után

– árulta el lapunknak a kajakos.

Russell

Nádas a mercedeses George Russelllel egy közös képet is készíthete­tt

Bár a Mercedes brit sztárja rajtbüntet­és miatt csak a 19. helyről indult, s végül 5. lett, Nádas számára így is hatalmas élményt jelentett a teljes versenyhét­vége.

– Nem gondoltam volna, hogy találkozni fog u n k személyese­n pi lótá kkal.

Aztán csütörtök este a pálya autós kijárata mellett beültünk egy pizzériába, és gyakorlati­lag folyamatos­an jöttek el mellettünk a versenyzők, és két csapatfőnö­k is feltűnt.

Mattia Binotto sok vicces megjegyzés­t kapott, valakinél egy tábla is volt,

Sikerek

Nádas idén vb-t és Eb-t is nyert Kopasszal párosban

Norris

Lando Norris egy sapkát is dedikált a magyar kajakosnak

amin az állt, megtaláltu­k Sainz neg yedik kerekét (a Holland GP-n elrontottá­k a Ferrari-pilóta kerékcseré­jét, csak három abroncsot készítette­k elő – a szerk.), Günther Steinerrel pedig poénkodtun­k is, lesz-e szabad helyük a Haasnál. Amikor kiszúrtuk Lando Norrist, aláírattam vele egy McLaren-sapkát, amit egy barátomtól kaptam ajándékba.

George Russelllel, Alexander Albonnal, Antonio Giovinazzi­val, Cunoda Jukíval és Steinerrel is össze tudtunk állni egy közös képre.

A ferrarisok rendőri felvezetés­sel jöttek, úgyhogy Charles Leclerchez nem tudtunk odamenni, Valtteri Bottas és Fernando Alonso pedig kerékpárra­l tekert el, Sebastian Vettel rollerrel. Ő egyébként a verseny napján is íg y ment végig nagyjából 1-2 ezer szurkoló között, miközben a jegyekért álltunk sorba, egy kicsit mi is meglapogat­hattuk a vállát – mondta nevetve Nádas.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary