Blikk

Másfél milliót fizet a Borkai-szexvideó készítője

▶ A visszavonu­lt polgármest­er azt mondja, nem is érdekli, ki milyen büntetést kap

- Balázs Barnabás

GYŐR — Hát, ez a kiruccanás jó sokba került: 1,5 millió forint pénzbüntet­ésre ítélte a bíróság azt a fiatal nőt, aki a híressé vált szexvideót készítette egy jachton Borkai Zsoltról és szexpartne­reiről, és ezért állítólag százezer forintot kínáltak neki.

A Győri Járásbírós­ág előkészítő ülésén a hat vádlottból csak öten jelentek meg: az egykori válogatott focista, Póczik József – akinél jártak felvételek a szextúráró­l – komoly szívműtéte­n esett át, így nem tudott részt venni.

A vádlottak lemondtak a vádirat ismertetés­éről, így a pikáns részletek homályban maradtak.

A Borkaiékka­l tartó ikerpár egyik tagja harmadrend­ű vádlott volt, - ő készítette titokban a videót- beismerő vallomást tett. Őt a bíró személyes adattal visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntet­éssel sújtotta, amit az államkaszs­zába kell befizetni. Tette ezt azután, hogy hosszan próbálta kiszedni az ifjú hölgyből, mégis mennyi pénzből él havonta.

„Erről nem akarok nyilatkozn­i” – vágta rá a fiatal nő, majd közölte, van egyéni vállalkozá­sa, de a barátja tartja el: olykor 20 ezret, máskor másfél millió forintot kap tőle. A kérdésekre nehezen, jellemzően röviden válaszolt, az utolsó szó jogával viszont élt.

– Azt megjegyezn­ém, hogy én és az ikertestvé­rem nagyon sok mindenben károsultun­k a botrány miatt – fogalmazot­t a szexparti lelkes résztvevőj­e és krónikása.

A börtön árnyékában lévő vádlot ta k védője úg y vélte, a zsarolás nem áll meg, épp azér t, a m it Bork a i Zsolt vallott, aki korábban elismerte, a botrány kipattanás­át megelőzően beszélt Kubatov Gábor Fidesz-pártigazga­tóval, aki közölte, politikail­ag nem veszélyese­k a felvételek. Vélhetően igaza volt, hiszen a felvételek nyilvánoss­ágra kerülése után is nyert a győri polgármest­er-választáso­n az egykori tornász, csak később mondott le és vonult vissza.

Borkai Zsoltot épp favágás közben értük utol. A Blikknek arról beszélt, kapott tájékoztat­ást a bíróságtól, hogy szerdán van az előkészítő ülés, de nem érdekli különösebb­en az ügy, még az ítélet része sem.

– Nem kárpótol engem az, hogy mit és mennyit fognak

k apn i. Nem vagyok büszke arra, a mit tet tem, de ez egy magánéleti dolog, ami csak a családomra és rám tartozott, senki másra. Nem fogja egy ítélet semmivé tenni azt a megaláztat­ást, amit ők tettek velem. Ezek pitiáner bűnözök, akik pénzt akartak szerezni, és megtaláltá­k a politikai embereket, akik ebből ügyet tudtak csinálni. Nem érintettek az ügyben viszont azok, akik iga

zából ezt az aljasságot elkövették ellenem – mondta a volt győri polgármest­er. – Félreértés ne essék, nem sajnálom őket, de nem is fogok pezsgőt bontani a feleségemm­el, ha elítélik őket.

Felvetésün­kre, hogy úgy tűnik, túl tudott lépni a történteke­t, úgy reagált:

– Elég nagy baj lenne, ha nem így lenne. Három év telt el azóta. Más lehetősége­m nem volt, mint hog y túltegyem magam rajta lelkileg.

 ?? ?? Vádlottak
A hat vádlott közül öten jelentek meg, a középen ülő, videózó résztvevőt
már el is ítélték
Vádlottak A hat vádlott közül öten jelentek meg, a középen ülő, videózó résztvevőt már el is ítélték
 ?? ?? Terülj-terülj! A buliban mindenféle alkohol szolgálta a jókedvet, szexből sem volt hiány
Terülj-terülj! A buliban mindenféle alkohol szolgálta a jókedvet, szexből sem volt hiány
 ?? ??
 ?? ?? Lemondott
A hatalmas botrány után Borkai megnyerte a választást, majd lemondott és visszavonu­lt
Lemondott A hatalmas botrány után Borkai megnyerte a választást, majd lemondott és visszavonu­lt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary