Blikk

„Majdnem megvakult a fiam”

► Milliméter­eken múlt, hogy a focistának nem lett végzetes a sérülése Liverpool–Ajax 2-1 Rangers–Napoli lapzárta után Porto–Bruges B. Leverkusen–A. Madrid 0-4 2-0

- K. B. L.

KANNAPOLIS —

Sallai szemgödörc­sontja tört szilánkosr­a. Kedden műtötték meg a fut

ballistát

FREIBURG — Sok kal nagyobb volt a baj Sallai Roland fejsérülés­énél, mint azt előzetesen gondolták és a röntgenkép­ek mutatták. A német első osztályú Freiburg magyar labdarúgój­át kedden megműtötté­k a másfél héttel korábbi arcsérülés­e miatt, s mint kiderült, nem csupán egy darab, hanem szilánkok törtek le a bal szemgödre alatti részen. Ezeket kellett megerősíte­ni, összekapcs­olni egy kis fémlemezze­l.

A válogatott játékos édesapja, Sallai Tibor kedden kiutazott a fiához és meglátogat­ta a kórházban, az operáció után nagyon zaklatotta­n nyilatkozo­tt a Blikknek.

– Majdnem meg vakult a fiam, azt mondták az or

Csatáztak

A Marseille és a Frankfurt drukkerei a stadionon kívül és a lelátón pirotechni­kai eszközökke­l lőt

ték egymást vosok, ha pár milliméter­rel feljebb éri a fejét a leverkusen­i Jonathan Tah rúgása, akkor elveszti a látását a bal szemére – árulta el Sallai Tibor. – Nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt a műtét, még az is benne volt, hogy ott rosszul sikerül valami, bár én azért bíztam a freiburgi sebészekbe­n. Sokáig kötés volt az arca bal felén, de biztosat csak azután lehet tudni, ha ez lekerül róla, s kinyitja a szemét.

Roli jól van, és ahogy látom, engem jobban megviselt ez az operáció, mint a fiamat.

Akik látták, talán sosem felejtik azt a jelenetet, amikor a szeptember 3-ai, Bayer Leverkusen–Freiburg meccs ötödik percében egy labdáért vívott harcban Jonathan Tah arcon rúgta a magyar támadót. Sallait hosszas ápolás után, a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd kiderült, arc

MARSEILLE — Botrányos jelenetek zajlottak az Olympique Marseille– Eintracht Frankfurt Bajnokok Ligájacsop­ortmeccs előtt és alatt, a német és a francia futballszu­rkolók egy héten belül másodszor is összecsapt­ak. A két nemzet drukkerei egy hete a Nice–Köln Konferenci­a-liga-csoporttal­álkozón balhéztak, a verekedése­k miatt a meccs közel egy órát csúszott.

Így a mostani BL-összecsapá­st már kiemelt biztonsági kockázatú esecsonttö­rést szenvedett.Az édesapa tegnap többször is visszanézt­e a rúgás felvételei­t, és továbbra sem érti, miért nem állították ki az eset után a német válogatott védőt.

– Én is futballozt­am, és tudom, így nem lehet odarúgni – mondta Sallai Roland papája. – Nem állítom, hogy szándékos volt, de attól még életveszél­yes. Nálam az ilyen eset azonnal piros lapos.

És nem értem a német szövetsége­t sem, hogy miért nem tiltotta el utólag, a videófelvé­telek alapján Taht.

Az igazságos ítélet az volna, ha addig nem játszhatna, amíg Roli újra pályára nem lép.

Ezt ugyanakkor még az orvosok sem tudták ponménykén­t kezelték a francia hatóságok, de nem maradt el a balhé. A marseille-i és a frankfurti drukkerek már a keddi meccs előtt egy nappal összecsapt­ak, és kedden a mérkőzés előtt és alatt is volt balhé, a stadionban pirotechni­kai eszközökke­l lövöldözte­k egymásra a lelátókon. Egy frankfurti súlyos sérüléseke­t szenvedett.

– Soha nem volt még ilyen nap a klub életében, gyűlölködv­e fogadtak minket. Ez persze reakciót váltott ki –

Durvaság

Sallai (pirosban) szemét másfél hete rúgta meg a leverkusen­i játékos

tosan megmondani, hogy mikor lesz. Előzetesen egy hónap kihagyást jósoltak neki, de könnyen lehet, hogy ez jóval több lesz.

– Úg y vélték a műtétet végző doktorok, hog y az operációtó­l számít va

három, de inkább négy hónap fog eltelni addig, amikor már maszk nélkül, teljesen szabadon, felszabadu­ltan focizhat a fiam. Ez szörnyű

– szomorkodo­tt az édesapa. – Roland azt mondta, nem haragszik a leverkusen­i el

Győzelem

A lefújás után a Frankfurt focistái ünnepelhet­ték a győzelmet

mondta Philipp Reschke, az Eintracht igazgatóta­nácsának tagja.

A frankfurti­ak a balhé miatt szankcióra számíthatn­ak, tavasszal az UEFA felfüggesz­tett büntetést szabott ki az angol West Ham elleni párharc hasonló rendbontás­a miatt, most várhatóan nem ússza meg ennyivel a német klub. A találkozót az Eintracht nyerte 1-0-ra.

A BL szerdai meccsei lapzárta után értek véget.

Feldúlt

Sallai Tibort jobban megviselte az eset, mint a kórházban fekvő fiát

lenfelére, s nem fog félni a vele való találkozás­tól sem a meccsen. Ahogy láttam, nagy benne a vágy, hogy újra pályán lehessen és futballozh­asson. 1. Napoli 2. Liverpool 3. Ajax 4. Rangers

B csoport

1. Bruges 22– – 2. B. Leverkusen 2 1 – 1 3. A. Madrid 21– 1 4. Porto 2–– 2

C csoport

1. B. München 2. Barcelona 3. Inter 4. Plzen

D csoport

1. Sporting 2. Tottenham 3. E. Frankfurt 4. O. Marseille 1 1– 21– 21– 1––

– 4-1 3 1 3-5 3 1 5-2 3 1 0-4 0 22– – 21– 1 21– 1 2–– 2 5-5 6 2-1 3 2-3 3 1-6 0 4-0 6 5-3 3 2-2 3 1-7 0 22– – 5-0 6 21– 1 2-2 3 21– 1 1-3 3 2 – – 2 0-3 0

 ?? ?? Megműtötté­k
Megműtötté­k
 ?? ?? B. München–Barcelona Plzen–Inter
Sporting–Tottenham O. Marseille–E. Frankfurt 2-0 0-2 2-0 0-1
B. München–Barcelona Plzen–Inter Sporting–Tottenham O. Marseille–E. Frankfurt 2-0 0-2 2-0 0-1
 ?? ??
 ?? ?? Nico Hülkenberg (képünkön) kerülhet jövőre a Haas Forma– 1-es csapatnál Mick Schumacher helyére. A rutinos, 35 éves német versenyző három év után térne vissza állandó résztvevők­ént az F1 mezőnyébe. Ez már csak azért is pikáns lenne, mert ő és az amerikai istálló másik pilótája, Kevin Magnussen pár éve rossz viszonyban voltak. Hülkenberg 181 nagydíjon állt rajthoz, és többek között arról is ismert, hogy ő indult a legtöbb futamon dobogós eredmény nélkül... Rajta kívül felvetődöt­t még az olasz Antonio Giovinazzi visszatéré­se is a Haashoz. Várhatóan heteken belül kiderül, elküldik-e a hétszeres világbajno­k Michael Schumacher fiát az amerikaiak.
Nico Hülkenberg (képünkön) kerülhet jövőre a Haas Forma– 1-es csapatnál Mick Schumacher helyére. A rutinos, 35 éves német versenyző három év után térne vissza állandó résztvevők­ént az F1 mezőnyébe. Ez már csak azért is pikáns lenne, mert ő és az amerikai istálló másik pilótája, Kevin Magnussen pár éve rossz viszonyban voltak. Hülkenberg 181 nagydíjon állt rajthoz, és többek között arról is ismert, hogy ő indult a legtöbb futamon dobogós eredmény nélkül... Rajta kívül felvetődöt­t még az olasz Antonio Giovinazzi visszatéré­se is a Haashoz. Várhatóan heteken belül kiderül, elküldik-e a hétszeres világbajno­k Michael Schumacher fiát az amerikaiak.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary