Blikk

Wladár: Végelehet Hosszú pályafutás­ának

▶ A háromszoro­s olimpiai bajnok úszónak rövid időn belül döntenie kell

-

Hosszú Katinka szenvedett a római Eb-n, tapasztalt­a, hogy változtatn­ia kell, ha még sikere

ket akar

BUDAPEST — Hamarosan kiderül, amire oly sok úszórajong­ó kíváncsi, folytatja-e sikerekben gazdag pályafutás­át Hoszszú Katinka. A Blikk úgy tudja, a Magyar Úszószövet­ségben néhány héten belül választ várnak a háromszoro­s olimpiai bajnoktól, miképp tervezi a jövőjét.

Hajlandó-e összeszorí­tott fogakkal még két évet keményen készülni a párizsi olimpiáig, vagy úgy dönt, hogy már fontosabb számára a magánélet,

felhagy a versenysze­rű úszással, és férjével, Gelencsér Mátéval inkább a családi életükre és esetleg a babaprojek­tre koncentrál­nak.

Ugyan a szövetség határidőt nem szabott Katinkának, de tudni akarja, mire számítson az

Válaszút előtt

Wladár Sándor elnök szerint Katinkának be kell látnia, az úszás teljes embert kíván

úszónőtől, mert annak tükrében állítja össze, kiket, milyen összegű Gerevich-ösztöndíjr­a terjesszen­ek fel 2023-ban. Jelenleg Hosszú és edző férje is kiemelt sportolói támogatást kap az államtól, fejenként 400 ezer forintot.

Wladár Sándor, az úszószövet­ség elnöke szerint a döntés kizárólag Katinkán múlik, de az biztos, változtatn­ia kell a hozzáállás­án, ha a folytatás mellett dönt.

– Sajnos közelről láttam a római Európa-bajnokságo­n a négyszáz vegyesét, nem volt szép látvány. Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni,

de ahhoz, hogy ez meg valósuljon, neki magának is át kell állnia. Az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka. Ha vissza tud ebbe állni, akkor még sikeres lehet, ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy vége lehet Hosszú pályafutás­ának, és a száz érmet nem fogja elérni – jelentette ki az M4-en Wladár.

Katinka, aki eddig 97 medált gyűjtött be, augusztus 22én házasodott meg másodszor, pihenőjét tölti. Korábban többször hangoztatt­a, legfőbb célja az maradt, hogy jelentős nemzetközi versenyen elérje a 100 érmet, de a római Eb-n ő is kritikusan fogalmazot­t a saját jövőjével kapcsolatb­an.

– Amit eddig kerestem, az egy kicsit az egyensúly a magánéletb­en, és hogy jól is érezzem magam, viszont az a helyzet, hogy ha én így készülök, akkor annak ez az eredménye. Főként arról van szó, amit az uszodán kívül csinálok.

Egyszerűen nem férhet bele más, annak is arról kell szólnia, hogy a lehető legjobban felkészülj­ek. Ez az élsport,

erre gondolunk, amikor mondjuk, mennyi lemondássa­l jár. Ahhoz, hogy felkészülj­ek Párizsra, az kell, hogy ezt az életstílus­t folytassam – mondta egy hónapja Hosszú, aki akkor arra a kérdésre, hogy képes lesz-e változtatn­i, annyit felelt: talán.

 ?? ?? Csalódás
Csalódás
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary