Blikk

Orosz tankok tették tönkre Uszik kertjét

-

Olekszandr Uszik (jobbra) megőrizte

világbajno­ki címét Anthony Joshua ellen

KIJEV — Hatalmas pusztítást végeztek orosz katonák a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezet ukrán nehézsúlyú világbajno­k bokszolója, Olekszandr Uszik házában.

A 35 éves sztár a háború kitörése után maga is fegy vert fogott, ám március végén elhagyta Ukrajnát, hogy felkészülj­ön a brit Anthony Joshua elleni, Szaúd-Arábiában rendezet t összecsapá­sra, a mit megosztott pontozássa­l nyert meg augusztusb­an. Most azonban hazatért, és azt kellett látn ia, hog y K ijev k ü lvá rosában lévő otthonát a távollétél­yes az NB I-es Debrecen vezetőedző­i posztjára, amit jelenleg megbízottk­ént a fociklub legendája, Dombi Tibor tölt be. A szakember irányítábe­n megszálltá­k az ellenséges erők.

A kapujára V és Z betűket festettek, amivel az oroszok a felszerelé­seiket és bázisul szolgáló épületeike­t szokták megjelölni. Egy fotón az is jól látható, hogy egy tank lánctalpai a bokszoló kertjét mélyen felszántot­ták, kockaköves udvari bejáróját tönkretett­ék, jelentős kárt okozva ezzel a tulajdonos­ának. Mivel az utóbbi időben az ukránok több területet visszanyer­tek az oroszoktól, a vorzeli városrészb­en is már csak az ellenséges erők pusztítása látható.

Uszik a fájdalmas látvány elsával az együttes egyszer győzött és egyszer kikapott, Dombi azért nem maradhat a kispadon, mert nincs meg a szükséges edzői papírja.

Az orosz tankok csatatérré változtatt­ák Uszik kijevi há

zának udvarát lenére nincs összeomolv­a az Instagramr­a feltöltött fotókon, zöld bomberdzse­kijében büszkén feszített háza előtt, amelynek kapujába egy ukrán zászlót is kitűzött.

„Az orosz világ megérkezet­t a házamba. Állatok. Mindent elrontotta­k, mint mindig” – írta posztjában.

Uszik várhatóan jövőre lép újra szorítóba, a lehetséges ellenfele pedig a WBC világbajno­ki övét viselő, brit Tyson Fury lehet, akivel a súlycsopor­t vitathatat­lan bajnoki címéért bunyózhatn­ak majd.

Zekic mellett még egy délszláv szakember van képben, a Lokinál várhatóan a napokban döntés születik az ügyben.

 ?? ?? Csatatér
Csatatér
 ?? ?? Világbajno­k
Világbajno­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary