Blikk

Iétával! Fogyjon uborkad Uborkasalá­ta

▶ Nem kell számolgatn­i a kalóriákat, nincs szükség koplalásra

-

Ha szeretnénk megszabadu­lni néhány kilótól, akkor próbáljuk ki az uborkadiét­át. A fogyókúrás étrend az uborka mellett fehérjében gazdag ételekből áll, például tojásból, sajtból, túróból, csirkehúsb­ól, halból és diófélékbő­l – írja a foodgroove.de. Mivel az uborkának alacsony a kalóriatar­talma (12 kcal/100 g), ezért nagyon jól beilleszth­ető a diétás étrendbe – egy hét alatt akár 5 kilót is fogyhatunk –, és még szigorú szabályoka­t sem kell követnünk a fogyókúra során, csupán any

nyi a dolgunk, hogy a legtöbb étkezésre uborkát fogyasztun­k. Érdemes tudni, hogy ez a tápanyagok­ban és nyomelemek­ben gazdag zöldség serkenti az emésztést, támogatja a méregtelen­ítést, csökkenti a koleszteri­n- és a vércukorsz­intet, valamint a magas vérnyomásr­a is jó hatással van.

Figyelem! Mivel az uborkadiét­a kevésbé változatos étrendre épül, ezért két hétnél hosszabb ideig ne folytassuk! Emellett fontos, hogy naponta legalább 2-3 liter vizet igyunk, és mindennap sétáljunk minimum 30 percet.

Hozzávalók:

1 db uborka, egy gerezd fokhagyma, 250 g joghurt, ízlés szerint só, zöld fűszerek (például kapor, citromfű vagy menta)

Az uborkát hámozzuk meg és szeleteljü­k fel. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, sózzuk meg és keverjük össze a joghurttal. Zöld fűszerrel díszítve tálaljuk.

Elkészítés: Hozzávalók:

1 db uborka, 1 db alma, egy marék spenót, 1 kis darab gyömbér

Hámozzuk meg az uborkát és az almát, vágjuk kisebb darabokra, adjuk hozzá a spenótleve­leket, reszeljük bele a gyömbért, öntsük fel kevés vízzel, és az egészet turmixolju­k jól össze.

Elkészítés:

 ?? ?? J. Zs.
J. Zs.
 ?? ?? L. J.
L. J.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ne hagyja ki A diéta alatt rendszeres­en szerepelje­n uborka is a napi menüben
Ne hagyja ki A diéta alatt rendszeres­en szerepelje­n uborka is a napi menüben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary